Daha önce mahalle olmanın eşiğinden dönen Konuralp için bu kez karar çıktı. Danıştay, Konuralp'in mahalle olması yönünde karar verdi. Bir dönem daha belediye başkanlığını düşünen Yusuf Ercan’ın ise karara itiraz edeceği öğrenildi. Danıştay tarafından Konuralp'in temmuz ayında mahalle olması kararlaştırılırken araya adli tatilin girmesi nedeniyle kararın Düzce'ye henüz ulaşmadığı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde mahalle olma kararının ulaşması beklenirken Başkan Yusuf Ercan'ın itirazının gündemde olması sürecin bir daha uzamasına neden olabilir. Ancak Danıştay'ın mahalle olması yönünde karar verdiği durumlara yapılan itirazlarda maddi gerekçe araması Başkan Ercan'ın kuvvetli dayanaklarla itiraz etmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.


SAKLIYORMUŞUZ GİBİ BİR DURUM YOK

Düzce kamuoyunda geçmiş dönemlerde çok sık tartışma konularından biri olan Konuralp’in Düzce’ye bağlanması ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Danıştay'da sürecin devam ettiğini söyleyerek, “Sürecin olduğu doğru ama biz kamu kuruluşuyuz. Bu süreç resmi olarak nasıl başladıysa resmi olarak da sonuçlanacak. Bize tebliğ gelecek. Ancak her hangi bir şey söz konusu değil. Oradan olumlu ya da olumsuz bir karar gelmiş de biz saklıyormuşuz gibi bir durum da yok. Gelişme olursa kamuoyuyla paylaşacağız. Bağlanacağı yönünde de bir görüş yok.” İfadelerini kullanmıştı.
Konuralp’in Mahalle olması ile ilgili çıkan kararın önümüzdeki günlerde Danıştay tarafından tebliğ edileceği bildirildi.


DANIŞTAY 8. DAİRE YÜRÜTMEYİ DURDURMUŞTU

Konuralp'in mahalle olması konusu, 2008 yılı ekim ayında belediye Meclisi’nde de görüşülmüş ve tek oturumda iki red, iki çekimsere karşılık oy çokluğu ile kabul edilen dosya, zamanın Düzce Valisi Ercan Topaca tarafından jet hızıyla onaylanarak içişleri Bakanlığı’na gönderilmiş ve Danıştay’ın incelemesinin ardından üçlü kararname beklenmeye başlamıştı. Danıştay 8. Dairesi tarafından görevlendirilen heyetin beldede yaptığı incelemeler sonucunda hazırladığı rapor Konuralp'in lehine olduğunu açıklamış ve belde olarak kalması yönünde karar verilmişti. Danıştay 8. Dairesinin kararına Düzce valiliği itirazı üzerine Danıştay 10. Dairesi kararı bozmuş ve yeniden görüşülmesine karar vermişti.

 

Haber; C.ÜSTÜNER