Her yıl olduğu gibi bu yılda kutlanan Müzeler Haftası kapsamında Konuralp Müzesi'nde düzenlenen programlarla etkinlikler başladı. Programa Vali Bülent Kılınç, Başsavcı Ekrem Yiğit, AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Metin Kaşıkoğlu, Garnizon Komutanı Albay Sabahattin Toprak, Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, ilçe kaymakamları ve vatandaşlar katıldı.

“Türkiye'ni en zengin tarihinin olduğu yerlerden birisiyiz.”

Programda hafta ile ilgili düşüncelerini dile getiren Vali Bülent Kılınç, Düzce'nin tarihi önemine değinerek, “Türkiye'nin en zengin tarihinin olduğu yerlerden birisiyiz. Yurt dışında tarihimizi yansıtan eserlerimiz bulunuyor. Bu eserlerimizi koruyarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu nedenle müzemiz gerekirse 24 saat hizmet versin.” ifadelerini kullandı.

Erbay'dan bir söz daha

Müzeler Haftası'nın dolu dolu kutlanması gerektiğini belirten AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay ise yaptığı konuşmada “Gerçekten müzemiz Düzce için büyük önem taşıyor. Konuralp Müzesi'ni müdürlük haline getirmek için buradan söz veriyorum. Bu konuyu Bakanımızla konuşup halledeceğim. Bolu'da müdürlük var, bizim arkeolojik kazımız daha iyi bizde niye olmasın. Kendimiz için demiyorum, her şey Düzce için.” şeklinde konuştu.

Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan'da yaptığı konuşma da Konuralp'in Düzce'nin gündeminde olacağını söyledi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak ise Konuralp Müzesi'ne müdürlük istediklerini söyleyerek bu konuda özellikle Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan'ın üzerine düşen görevi yapması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Konuralp ve Düzce'deki tarihi eserlerin gösterildiği slayt gösterisi izlenerek Konuralp Müzesi gezildi.