Düzce İl Özel İdaresi ile Düzce Belediye Başkanlığı iş birliğinde hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)'ndan hibe almaya hak kazanan "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" Projesi'nin açılışı bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılmıyla gerçekleştirildi. Düzce’nin tanıtılması ve turizm değerlerinin ön plana çıkarılması amacıyla hazırlanan projenin Konuralp Meydanı'nda yapılan açılış töreni, Düzce Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başladı.

Bakan Özlü ve eşi Onur Özlü ile birlikte Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, daire amirleri, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ile sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşların da hazır bulunduğu tören Ankara'nın Beypazarı ilçesine andıracak bir konsepte düzenlemelerin yapıldığı Konuralp'teki zenginliklerin gezilmesi ile devam etti.

Misafirlere yer sofrasında Osmanlı yemekleri ikram edilecek

Bakan Faruk Özlü ve beraberindeki protokol üyeleri Konuralp Meydanı'nda kurulan otağda bir süre incelemelerde bulunarak, sohbet etti. Burada Bakan Özlü'ye otağın kurulma amacını anlatan Proje Koordinatörü Emine Yüksel, Konuralp'a gelen misafirleri otağdaki yer sofralarında ağırlayarak, Osmanlı yemekleri ikram edileceğini söyledi.

"Düzce'de turizmin gelişmesi için önemli çalışmalar yapacağız"

Burada yapılan ikramların ardından Bakan Özlü, proje açılışı için hazırlanan alanda kurdela kesimi öncesinde bir konuşma yaptı. İlk olarak açılışa katılan davetlileri selamlayan ve "Hoşgeldiniz" diyen Bakan Faruk Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün Düzce için çok özel ve çok güzel bir gün. Biliyorsunuz Düzce'de turizm konusu önemli ve bundan sonraki süreçte de Düzce'de turizmin gelişmesi için önemli çalışmalar yapacağız. Bunların birincisi ve en önemlisi başlangısı bugünkü "Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor" Projesi"dir. Bu projesi MARKA ile birlikte hayata geçiriyoruz."

Bakan Özlü'nün konuşmasının ardından açılış kurdelası kesilerek, resmen projenin açılışı yapıldı.