“Konuralp'in ilçe olması için yasa teklifini TBMM Başkanlığına ilettik.”

İlk olarak Düzce Belediye Başkanlığı'nın mahalle olması için açtığı davayla adından söz ettiren Konuralp konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Daha öncede yaptığı açıklamalarda Konuralp'in ilçe olması için çalışmalara başlayacaklarını belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, beldenin ilçe olması için yasa teklifi hazırladıklarını ifade etti.

Kaşıkoğlu, “Amacımız Düzce'nin ilçeleri ve beldeleriyle birlikte kalkınmasını, gelişmesini sağlamaktır. Yerel seçimlerde de en hareketli bölgelerden biri Konuralp olacaktır. Konuralp'in ilçe olması için gerekli işlemleri başlattık. 26 Şubat'ta hazırladığımız yasa teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına ilettik. Yasa teklifi burada görüşülüp gerekli birimlerde incelendikten sonra Meclis'in oylarına sunulacak. Üniversite kenti olan bir bölgenin Üniversite Hastanesi'nin yeni yerine taşındığı da gözönüne alındığında belde değilde ilçe imkanlarından yararlanması gerektiği ortaya çıkmaktadır. Bu konuyu en kısa süre içerisinde çözmeye çalışacağız. Başka bir partinin Belediye Başkanı olsa dahi biz beldeyi ilçe yapma sözü verdik.” şeklinde konuştu.

“Tesis için Düzceli'nin yüreği sızlıyor.”

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Topuk Yaylası'na yapmayı düşündüğü tesis konusunda engel olanlara da tepki gösteren Kaşıkoğlu, Sosyal Tesis ve Kamp Merkezi Projesi'nin Düzce için hayati önem taşıyan bir fırsat olduğunu vurgulayarak, “ Bu konunun önüne engel konulması Düzceli'nin yüreğini sızlatmaktadır. Bu yatırım Düzce'nin tanıtılması için büyük önem taşıyor. Muhtar bize dükkan verilmiyor mantığıyla hareket edip dava açıyor. Oysa ki Fenerbahçe Kulübü planlanan tesise giden 7-8 kilometrelik yolu yapmayı taahhüt ediyor. Tesis nedeniyle yüzlerce kişinin kullanacağı bu yol üzerine köy halkı tarafından kurulacak stantlar önemli bir ekonomik getiri sağlayacaktır. Ben bu konuyu kamuoyunun ve Bışkıyanı Köyü'nün vicdanına bırakıyorum. Köy halkı seçimlerde muhtara gereken cevabı verecektir.” ifadelerine yer verdi.

“Hiç kimse haddini aşmasın.”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz'ın kendisine yönelttiği sorulara da cevap veren Kaşıkoğlu, “Kenan Ilgaz siyasete henüz kendisini yetiştiremedi. Dosya konusunda en son konuşacak insan Ilgaz'dır. Kendisine hak vermiyor değilim. AK Parti'yi yakından takip ediyor. Kendisi AKP içine girmek için böyle bir açıklama yapmış olabilir. Ama değilse bıraksın da kimin Başkan olacağına biz karar verelim. Ona hesap vermek zorunda değiliz. Hiç kimse haddini aşmasın. Eğer biz yüzde 70 oy alan bir Başkanı değil de başka birini aday gösteriyorsak bu daha yüksekleri hedeflediğimizin ıspatıdır. Amacımız yüzde 80 oy alıp Türkiye'nin birinci ili olmaktır.” dedi.

Milletvekili Kaşıkoğlu, AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanının Erol Bayraktar olduğunu ve inanmayanların parti Genel Merkezi'ni arayarak kimin ilçe Başkanı olduğunu öğrenebileceklerini de sözlerine ekledi.