Aylardır devam eden ve sonucu merakla beklenen Konuralp konusunda son kararı Danıştay 8. Daire Başkanlığı bugün verdi. Alınan bilgiye göre dava da yürütmeyi durdurma kararı verildi. Karara göre 29 Mart yerel seçimlerine Konuralp Belde olarak girecek. Bu karara en çok sevinen Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut ve Konuralp sakinleri olurken alınan kararı Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in nasıl karşılayacağı bilinmiyor.

Dava sürecinde Konuralp'i incelemeye gelen heyet, Konuralp'in belde olarak kalması noktasında karar vermiş ve bu karar Aykut tarafından görkemli bir törenle kutlanmıştı. “Mahkemenin vereceği karara göre daha büyük kutlama yapacağız.” diyen İbrahim Aykut'un bu kararın ardından nasıl bir tören yapacağı bilinmezken Konuralp'in seçimlere belde olarak girmesi kararının ardından Ak Parti'nin beldeden hangi adayı göstereceği de merak ediliyor.

Diğer taraftan alınan kararı Ankara'ya giderek öğrenen Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut'un da yarın Konuralp'e gelerek yapılacak kutlamalara katılması bekleniyor.