Metekköyü'nde inşaatı tamamlanan ancak çevre düzenlemeleri hala devam eden TOKİ konutlarının anahtar teslimi konusunda hak sahiplerine net bilgi verilmemesi şikayet konusu oldu. Bu zamana kadar konutlarına kavuşacakları günü bekleyen hak sahipleri, tarihin devamlı ileriye alınmasından dolayı sıkıntılı günler yaşıyor. TOKİ yetkililerinin kesin bir tarih vermediğini dile getiren vatandaşlar, artık evlerine oturmak istediklerini belirtiyor.

TOKİ'nin irtibat bürosundan alınan bilgilere göre, konutların anahtar teslimi yakın bir tarihte yapılmayacak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan konutları denetlemeye gelecek heyetin ardından teslim tarihinin belli olacağı öğrenilirken yaz döneminde konutları teslim etmenin söz konusu olmadığı bildirildi. Ayrıca konut inşaatının tamamlandığı ancak çevre düzenlemelerinin hala devam ettiği kaydedildi.
Diğer taraftan 2007 yılının Ağustos ayında yapımına başlanan bin 776 konutun bitmesi konusunda bu zamana kadar değişik tarihler verilmişti ama konutlar hala hak sahiplerine verilemedi,