Düzce’de 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren Kent içi Toplu ulaşımda Nakit kullanımı kalkıyor. Kart 81 tanıtımı ile ilgili düzenlenen toplantıya Düzce Belediye Başkan yardımcısı Vahap Demirel, İsmail Tanyel, E-Kart Genel Müdürü Vahit Özkan, Toplu taşımacılık yapan iki ayrı Kooperatif yetkilileri ve basın mensupları katıldı.Düzce Avni Akyol Parkında bulunan Belediye Sosyal tesislerinde yapılan toplantıda kart81 hakkında bilgiler verildi. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen E-Kent Genel Müdürü Vahit Özkan, 1 Nisan 2010 itibariyle nakit yerine hızlı, pratik, ucuz kart81 ile toplu taşıma araçlarında yolculuk başlayacağını söyledi.
Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için kart81 uygulamasını başlattıklarını belirterek,” Taşımacılıkta otobüslerin tamamını yeni nesil otobüsler haline getirdik. Taşımacılıkta güzergahları güncelledik. 19 güzergahta 43 otobüs ile hizmet veriyoruz. Bu otobüslerle 40 bine yakın vatandaşımızı taşıyoruz. Yeni uygulamayla personel giderlerinde bir azalma sağlandı. Elektronik kart uygulamasına geçilerek, 60 gişe ile vatandaşlara hizmet vermeye başladık. Nakit para kullanımı 1 Nisan tarihinden itibaren tamamen ortadan kalkmış olacak.” Şeklinde konuştu.
Düzce Belediyesi denetiminde şehir içi toplu taşımacılık yapan iki ayrı kooperatifin yönetim kurulu başkanları, Ali Osman Kızıldemir ve İsa Üçüncü aralarında bir protokol imzalayarak, rekabet ortamına son verdiler ve otobüs şoförlerinin yolcu kapma savaşına girmelerine son verdiler. Düzce İli Halk Otobüsleri Yönetim AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı İsa Üçüncü yaptığı açıklamada vatandaşlara uyarılarda bulunarak,” Sakın bunu 1 Nisan şakası olarak görmesinler bu 1 Nisan şakası değil. Gerçekten 1 Nisan tarihinden itibaren otobüslerin tamamında elektronik kart uygulamasına geçilecek. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için kendilerine mutlaka elektronik kart almaları gerektiğini söyledi.