Geçtiğimiz yılın flaş projelerinden olan Camikebir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi konusu son aşamaya geldi. Ancak Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Belediye Meclisi üyelerine bilgi verirken, projenin imzaya hazır olmasına rağmen tereddütleri olduğu için imzalamadığını söyledi.

 

Başkan Keleş, proje için tüm ekspertizlerin yapıldığını, fiyatın belirlendiğini, Düzce Belediyesi’nin imzayı attığı anda devreden çıkarak seyirci konumuna geçeceğini söyledi. Belediye Meclisi Üyelerinin “Koridordaki Proje” dediği projenin toplu konut idaresi tarafından maliyeti yüksek bulunduğunu belirten Keleş, alternatif bir projenin  de gündeme geldiğini ifade etti. Keleş, yine de şu andaki durumda daha önceden yaptırdığı “Koridordaki proje”den vazgeçmek istemediğini söyledi.

 

Projenin Amerikan Kredisi ile yapılması konusundaki çalışmaların akıbetini sorun bir üyeye cevap veren Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bu yolu kullanmak istemediğini, öncelikle Amerikalıların kredi vermek için Amerikan şirketlerine verilmesi şartını öne sürdüklerini, ayrıca en acımasız bankanın bile yüzde 1,6 faiz istediği yerde, Amerikan Kredisi sağlanması için uğraşan aracıların yüzde 25 komisyon istediğini de ifade etti.

 

Yine de engellerin aşılacağını ifade eden Keleş, parayla ilgili olarak Amerika’nın alternatifsiz olmadığını, yüzlerce yerle görüşmeler yaptığını da ifade etti.