Nusrettin Mahallesi’nde pitbull cinsi bir köpeğin sokak köpeğine yaşattığı vahşeti gündeme getirdiğimiz haberin ardından Düzce Valiliği olayla ilgili soruşturma başlattı.

Düzce Valiliği harekete geçti
Yaşanan kan dondurucu olayın ardından pitbull sahibinin çevrede tepki gösteren vatandaşların üzerine yürümesi ve sokak köpeğine yaşattığı eziyet Düzce Valiliği’ni harekete geçirdi.

Düzce Valiliği yaşanan vahşete duyarsız kalmayarak, sahibinin ‘Mermi’ adını verdiği pitbull cinsi köpeği ve sahibini bulmak için arama çalışması başlattı.



Kısa süre içerisinde gelen ihbarlar üzerine harekete geçen emniyet güçleri köpek ve sahibini Burhaniye Mahallesinde bulunan Gürcü Osman Cami önünde buldu.



Köpeğin Düzce Belediyesi Hayvan Barınağına götürülmesi için zabıta ve barınak ekiplerine haber verildi. Uzun süre ekipleri bekleyen polisler, köpeği yakalayacak aracın bir türlü gelmemesi nedeniyle zor anlar yaşadı. Köpeğiyle birlikte bölgeden uzaklaşmak isteyen şahıs arasında anlaşmazlık yaşandı.

 

Yaklaşık bir saat aranın ardından Burhaniye Mahallesine Afyon Sokak’a gelen barınak ekipleri, pitbul cinsi köpeği ilaçla etkisiz hale getirerek barınağa götürmek üzere araca aldı. Köpeği sahibi ise polis tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.Köpeğin sahibi Ö.K.'ya 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri 5509 lira para cezası verildi.






Düzce Belediyesi saldırıya uğrayan köpeğe sahip çıktı
Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ise pitbull saldırısında yaralanan sokak köpeğinin tedavisi ve bakımı için gerekli tüm çalışmayı başlattı.