Bu yıl 8. kez kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu bir basın açıklaması yaptı.

Köroğlu, Sosyal Güvenlik Haftası’nın sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşları hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek ve toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamakamacıyla kutlandığını belirtti.

2016 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden duyulan memnuniyetin arttığını ifade eden Köroğlu,yapılan faaliyetleri şöyle sıraladı:

“Sosyal Güvenlik Hizmeti vatandaşların ayağına götürüldü. E-devlet hizmetleri yaygınlaştırıldı. Alo 170 vasıtasıyla vatandaşlara hizmet sunulmaya devam edildi. Çalışma hayatında milli seferberlik projesine yönelik ziyaretler gerçekleştirildi. Lise ve üniversite mezunlarına ilave 2 yıl sağlık hizmeti sağlandı.”

53 TL ödeyerek sigortalı olun!
Genel Sağlık Sigortası sisteminde reform yapıldığını tek kademe uygulaması ve prim oranının düşürülmesinin sağlandığının altını çizen Köroğlu, vatandaşların 1 Nisan tarihinde kabul edilen yasa ile 53 TL ödeyerek sağlık sigortasından yararlanabileceklerini belirtti.

Taksit ödeme süresi uzatıldı
Köroğlu birikmiş borcu olan genel sağlık sigortalılarına yönelik kolaylıklar sağlandığını ve 6736 sayılı yapılandırma ile taksit ödeme süresinin uzatıldığını ifade etti.

Köroğlu, “Emekliye promosyon imkanı sağlandı. Tüm memur emeklilerin 30 yıl üstü hizmet sürelerine ikramiye ödenmesi sağlandı. Yurtdışı provizyon, aktivasyon ve sağlık sistemi (YUPASS) kapsamındaki ülke sayısı artırıldı. Kayıt dışı istihdam projemiz kararlılıkla devam etti. Yapılandırmadan yararlanan sigortalılara/hak sahiplerine kredi ile emeklilik imkanı sağlandı. Blokeli veya hareketsiz nitelikte sigortalı/emekli aylık veya ödemelerin iadesinde kolaylık sağlandı. Köy ve mahalle muhtarlarının primleri devlet tarafından ödenmeye başlandı. 4/B kapsamındaki sigortalılara (Bağ-kur) beş puanlık indirim teşviki getirildi. Esnaf ahilik sandığı kurulmasına yönelik düzenleme yapıldı. Prime esas kazanç üst sınıra yükseltildi. İşverenlerimizin ve sigortalılarımızın prim borçlarına yönelik ödeme kolaylığı getirildi. Terör ve afet nedenleriyle işverenlerin yükümlülüklerin ertelenmesi sağlandı. İlave 6 puan teşvik uygulaması kapsamı genişletildi. İşverenlerimize asgari ücret desteği sağlandı. İşverenlerimize prim erteleme imkanı sağlandı. Teşviklerden yararlanmaya yönelik yeni düzenleme sağlandı.”diye konuştu.