Koronavirüs salgınının gölgesinde kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilen 2020/2021 eğitim-öğretim yılının Düzce’de sağlıklı ve güvenli bir şekilde geçmesi için tedbirler üst düzeye çıkarıldı. Çocukları salgından korumak amacıyla okullarda alınan önlemlerin yanı sıra korsan servislere geçit vermemek için trafikte sıkı denetim başladı.

Yüz yüze eğitimin kapsamının genişlemesiyle 5 sınıf daha bugün okulla buluştu. Emniyet Genel Müdürlüğü, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla 81 ilde okul servis araçları ve şoförlerine yönelik yoğunlaştırılmış özel denetimlere başlandığını duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayında ara verilen yüz yüze eğitim, normalleşme adımları kapsamında 21 Eylül’de okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflarla başladı. Kademeli olarak ise bugünden itibaren 2,3, 4, 8 ve 12. sınıflar yeniden okulla buluştu.

Yeni tip koronavirüs salgınının ülkemizi hala etkilemeye devam ettiği günlerde açılan okullar için ise yoğun önlemler alındı. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü de 81 ilde okul servis araçları ve şoförlerine yönelik yoğunlaştırılmış özel denetimlere başlandığını duyurdu. Bu hafta boyunca devam edecek olan denetim faaliyetleri yoluyla algılanan yakalanma riski duygusunu azaltmak ve servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak çocukların huzur ve güven içerisinde okullarına gidiş ve gelişlerini sağlamak amaçlanıyor.

Öte yandan, eğitim-öğretim dönemi süresince, bu denetimlerin planlı ve periyodik olarak kararlılıkla yürütüleceği öğrenildi.

HABER: Mehmet GÜNESEN