Öncü Haber’in gündeme taşıdığı ve birinci sınıf verimli tarım arazilerinin de dahil olduğu şekilde 415 hektarlık genişletme planı muhalefet partilerinin de gündemine oturdu.

Hacıahmet Köyü sakinlerinin verimli toprak mücadelesini gündeme taşıdığımız haberin ardından Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada OSB bölgesinin genişletileceği doğrulanırken Hacıahmetler Köyü sınırları içerisinde yer alan tarım arazileri için toprak koruma kurulunun talebi oy çokluğu ile uygun bulduğu ancak sürecin devam ettiğini ve henüz kesin bir kararın olmadığı vurgulandı. Karara ilk tepki Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez’den geldi.

“SANAYİ KIRAÇ ARAZİYE YAPILMALI, VERİMLİ TARIM ARAZİSİNE DEĞİL”

Bu meselenin sadece Hacıahmetler Köyü’nün meselesi olmadığını belirten Sönmez açıklamasında “Düzce ovası geçtiğimiz yıllarda büyük ova kapsamında sit alanı olarak ilan edilmiştir. Uygulama bu kararla çelişiyor. Düzce ovası özellikle o bölge birinci sınıf tarım arazisidir. Sanayi ve yapılaşma kıraç denilen arazilerde yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

“DÜZCE HAVA KİRLİLİĞİNDE BİRİNCİ”

OSB’nin yaklaşık 2 kat daha genişletilecek olmasının hava kirliliği ile boğuşan Düzce’de büyük sorun teşkil edeceğini belirten Sönmez, “Düzce hava kirliliğinde birinci duruma geldi. Daha yeni ölçüm sonuçları açıklandığında, fabrika baca gazlarının kirliliğin öncelikli sebebi olduğu görüldü. Bu durumda Düzce, Dilovası gibi ülke genelinde en kirli bölge haline gelecektir” ifadelerini kullandı.

“BİR ÖĞÜN YEMEK İÇİN YUMURTLAYAN TAVUĞU KESMEKTİR”

Sönmez açıklamasına şu cümlelerle devam etti:

“Bugün gıda üretimi tüm dünyada çok önemli hale gelmiştir. Daha geçen yıl kabak ve kestane festivali yaparak, tarım ürünlerimize coğrafi işaret almaya çalışıyorduk. Şimdi kirli hava festivali mi yapacağız. Bu, bir öğün yemek için yumurtlayan tavuğu kesmektir.

“KORUMA BEKLERKEN SANAYİYE AÇMAK HANGİ AKLIN ÜRÜNÜ?”

Tarım arazilerinin imara kapatılarak koruma kararı beklerken, tam tersi yönde sanayiye açmak hangi aklın ürünüdür. Bir de buna kamu yararı kararı çıkartarak hile mi yapılacak? Bu kararı alarak uygulamaya çalışanları uyarıyorum. Bunu yapamazsınız. Düzce Halkı sizi nesillerce lanetler. Bu yanlıştan derhal dönün”

HABER: Mehmet GÜNESEN