Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Kovid-19 (Koronavirüs) salgınında tehdit devam ediyor. Tüm ülkede olduğu gibi Düzce’de de alınan tüm tedbir ve önlemlere rağmen, vaka sayısı artmaya devam ederken, ürkütücü haber Cumayeri ilçesinden geldi. 

İlçeye bağlı Yenitepe Köyünde, 7 kişide mutasyonlu virüse rastlanması üzerine, Düzce İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile köy karantinaya alındı. Köyün giriş ve çıkışları Jandarma ekipleri tarafından kapatılırken, giriş ve çıkışlara izin verilmiyor.

Mutasyonlu virüs tespit edilen ve Düzce Atatürk Devlet Hastanesi pandemi servisinde tedavileri devam eden 6 kişiden 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yine tedavileri tamamlanan 2 kişinin bugün taburcu olacağı, evinde tedavi gören 1 kişinin ise, karantina süresinin dolduğu bilgisine ulaşıldı.

Konu ile ilgili Öncü Haber Muhabirinin sorularını yanıtlayan Köy Muhtarı İbrahim Koç, köylerinde şuana kadar 7 mutasyonlu virüse rastlandığını ifade ederek, “Mutasyonlu virüsün yurt dışı kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Şu anda köyümüz karantinada. Hastanede yatan ve durumu ağır alan köylülerimiz var. Jandarma ekipleri, köyümüzün giriş ve çıkışlarını kapattı. Köyümüzde alınan tüm önlem ve tedbirlere uyuyoruz” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI