İl Tahsisat Komisyonu Toplantısı Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında makam toplantı salonunda yapıldı.  Dağlı, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesine (KÖYDES) ait ödeneğin Düzce geneline dağıtımı konusunda görüşmelerin yapıldığı toplantı öncesi köy yollarının asfaltlanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

KÖYDES’le üç yılda 215 kilometre sıcak asfalt yol yapılacağını ifade eden Dağlı, “Bu çalışmaları hangi ilçemizin, hangi köyüne, hangi grup yollarına yapacağımızla ilgili şuanda bir çalışma yürütüyoruz. Çalışmamızı bakanlığa sunacağız. Muhtemelen bakanlıktan bizim gönderdiğimiz taslağa yakın bir şekilde onay gelir. 3 yılda 45 milyon lira gibi bir rakam ve 215 kilometre sıcak asfalt yapacağımız bir çalışma olacak. Dağıtımını yapacağız. İlçelerimizin köy sayısı ve yol ağı ile uzunluğu, nüfus yoğunluğu gibi önceden belirlenen kriterler var. Asfaltı kilometre kilometre dağıtmış olacağız” dedi.

Grup yolları üzerinde ağırlık verdiklerini belirten Dağlı, “Standartları yükselterek neredeyse karayolları standartlarına getiriyoruz. Yollar artık 15 değil 20 santimetre kalınlığında olacak. Sıcak asfalt şeklinde olacak. Daha nitelikli ve kaliteli olacak” diye konuştu.