43 gündür Hecinler mevkiine kurdukları derme çatma-çadırda yaşadıkları mağduriyeti anlatmaya çalışan Esençam, Hasanlar ve Esentepe Köylüleri, başta Düzceyi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği Başkanı Cemal Aksan olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşları ve üyelerine destek çağrısı yaptı.  Günlerdir nöbet tutan köylülere bugüne kadar muhalefet partilerden temsilciler ziyaret ederek destek verdi. Hatta yaşanan mağduriyet meclise kadar taşındı.

Basın kuruluşlarına servis edilen mailde yaşadıkları sorunları fotoğraflarla belgeleyen köylüler, STK’lara “Tam 2011 yılından bu yana uğraş verdiğimiz ve son 43 gündür de kapısında gece-gündüz, kar-kış demeden kurduğumuz çadırda nöbet tuttuğumuz çöplük rezaletiyle neden hiç ilgilenmezsiniz?” sorusu yöneltti. Açıklamaya şöyle devam edildi:

 BU SADECE BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL!

“Bilmez misiniz ki; bu çöplük sadece bizim sorunumuz değil, tüm Düzcelilerin ve hatta tüm İstanbulluların sorunu… Bilmez misiniz ki; bu çöplüğün suyu Melen’e karışır! Halen mevcut olan sulama kanallarıyla Düzce ovasının tarım sulaması yapılır! Dolayısıyla yediğiniz sebze-meyvelerle pirinçlerle sofralarınıza kadar ulaşır! Hatta ÇED raporuna göre önümüzdeki günlerde size içme suyu olarak sunulur! Bilmez misiniz ki; bugün burada oluşan karasinekler yarın size, evinize misafir olur!Ve bilmez misiniz ki; burada siyaset yok! Burada her hangi bir parti söz konusu değil.  Amacımız her hangi bir siyasi partiyi yıpratmak da değil.”

LÜTFEN VAZİFENİZİ YAPIN!

Haklı davamızda bizi yalnız bırakmayın diyen Esençam, Hasanlar ve Esentepe Köylüleri Sivil Toplum Kuruluşlarına şu soruları yönelterek göreve davet etti:

“Peki ya doğamızın katledilmesine ne dersiniz? Haktan-Hukuktan bile vazgeçsek doğamızın katledilmesine de mi seyirci kalacaksınız? Nedir, sizin sesiz kalmanıza sebep? Nedir sizi bu konuda bu kadar ürkek, bu kadar çekingen kılan?Düzceliler adına size tekrar sesleniyoruz; lütfen koltuklarınızın hakkını verin! Lütfen sorumluluklarınızı yerine getirin! Lütfen vazifenizi yapın!”

Haber;S:KAŞKIR