Türkiye’de normalleşme süreci bugünden itibaren başladı. Düzce’de 51 gündür kapalı bulunan kuaför, berber ve güzellik salonları bugün itibariyle müşterilerine hizmet vermeye başladı. Düzce’de randevu sistemi ile çalışan kuaför, berber ve güzellik merkezlerinde yoğunluk olduğu görülürken, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan tüm hijyen kurallarına uyulduğu görüldü.

Koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan ve 51 gün sonra yeniden hizmet vermeye başlayan Düzce’deki kuaför, berber ve güzellik salonu işletmecileri, “Uzun bir aranın ardından müşterilerimize yeniden hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Alınan tüm hijyen kurallarına harfiyen uyuyoruz. Randevu sistemi ile çalıştığımız için içeriye fazla müşteri almıyoruz.” dedi.

“Salonumuzda tüm gerekli önlemleri aldık”

Güzellik Salonu Sorumlusu Tülay Aydın, uzun bir aranın sonunda işyerlerini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Uzun bir süre kapalı kaldık. Yeniden işyerimizi açtığımız için mutluyuz. Güzellik salonumuzu hem kapatırken, hem de açmadan önce dezenfekte ettik. Kullandığımız tüm malzemeleri steril hale getirdik. İçeriye fazla müşteri girmemesi için bölmeleri şeritlerle kapattık. İçeriye maskesiz, eldivensiz, galoşsuz ve bonesiz kimseyi almıyoruz. Çalışanlarımızda, gerekli tüm önlemleri aldılar.” dedi.

“Kuaför malzemeleri fahiş fiyatlara satılıyor, bunun önüne geçilmeli”

Kuaför malzemelerinin, koronavirüs salgını nedeniyle fahiş fiyatlardan satıldığını belirten Kuaför Fatma Dertli ise yetkililerden fırsatçıların önüne geçilmesini istedi. Kullandıkları ürünlere büyük oranda zam yapıldığını kaydeden Dertli, “Biz bu zamları müşterilerimize yansıtamıyoruz. Bizim Berberler ve Kuaförler Odası’nın bize gönderdiği tarifeye göre hareket ediyoruz. Bu nedenle yetkililerden fırsatçıların önüne geçilmesini istiyorum. Uzun bir aranın ardından işyerimizi açtık. Açmadan önce, işyerimizi ve kullandığımız tüm malzemeleri dezenfekte ettik. Müşterilerimize steril bir ortamda hizmet veriyoruz. Randevu sistemi ile çalıştığımız için içeride bir yoğunluk olmuyor. Kurallara uygun şekilde, müşterilerimize tek kullanımlık malzemeler ile hizmet veriyoruz.” diye konuştu.

“Çok yoğun randevu talebi var”

Bayan Kuaförü Ersin Çelik, uzun bir aranın ardından Kuaförlerin yeniden hizmet veremeye başlaması nedeniyle yoğun bir randevu talebinin olduğunu ifade etti. Alınan tüm hijyen kurallarına uyduklarını dile getiren Çelik, “İşyerimizi uzun bir aranın ardından bugün açtık. Çok yoğun bir randevu talebi var. Elimizden geldiği kadarda yetişmeye çalışacağız. Biraz zorlanacağız ama büyük ihtimalle yetiştireceğiz. Çalışma saatleri de kısıtlı. Şu anda Cumartesi – Pazar günleri de kapalı olacak zaten. O yüzden elimizden geldiği kadar hızlı bir şekilde randevulara cevap vermeye çalışıyoruz. Hijyen kurallarına uyuyoruz. Salonumuzun girişine dezenfektan ve kolonya koyduk. Gelen müşterimiz, bu ürünlerle kendilerini dezenfekte edip salona giriyorlar. Maskesiz hiç kimseyi salonumuza almıyoruz. Maskesi olmayanlara, maske veriyoruz. Yanımızda çalışan personelimiz, eldivensiz ve maskesiz kesinlikle çalışmıyorlar. İşyerimizi ve kullandığımız malzemelerimizi dezenfekte ettik. Çünkü, Müşterilerimizin sağlığı bizim için çok önemli.” şeklinde konuştu.

“Koronavirüs salgını nedeniyle gelen tüm müşterilerimizin ismini kaydediyoruz”

Koronavirüs salgını nedeniyle olası bir hastalığa karşı tüm müşterilerinin isimlerini deftere kaydettiklerini anlatan Erkek Kuaförü Mehmet Anaç ise, “Koronavirüs salgını nedeniyle, uzun bir aranın ardından işyerimizi yeniden açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müşterilerimiz ile buluştuk. Gördüğünüz gibi her şeyi kurallara uygun şekilde yapıyoruz. Randevu sistemi ile çalıştığımız için, salonumuzda yoğunluk olmuyor. Koltuklarımızı da, sosyal mesafe kurallarına göre ayarladık. Buna ek olarak da, olası bir hastalığa karşı bütün müşterilerimizin isimlerini deftere kaydediyoruz.” ifadelerini kullandı.