Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Düzce'ye gelerek incelemelerde bulundu. Kızılay Düzce Şube Başkanlığını ziyaret eden Küçükali, daha sonra Kan Merkezi başta olmak üzere ilçeleride gezerek yapımı devam eden Batı Karadeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezinin son durumunu da yerinde inceledi. Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Genel Müdür Ömer Taşlı, Şube Başkanı Kemal Demir'inde bizzat bulunduğu ziyarette Küçükali, Kızılay'ın yatırımları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

"Ana temel zorluklarla mücadele etmek."

Afet Müdahale Merkezi'ni Düzce'de kurmak istediklerinde bürokrasi anlamında çok zorlandıklarını belirten Tekin Küçükali, “ Bizim yürüyüşümüzün ana temeli zorluklarla mücadele etmektir. Normal günlerde biz zaten kendi içimizde kendi organizasyonumuzu yapıyoruz. Bürokrasi anlamında çok zorlandık. Belki haklılık payları vardı ama sonuçta burasını uygun bir fiyata aldık” dedi.

"Düzce afet bakımından sıkıntılı bir yer."

Uzun yıllar sonra ilk defa düşündükleri manada Afet Müdahale Merkezi yaptıklarını ifade eden Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay çalışanlarının ciddi eğitim aldıklarını, afetlerde hiç bir komuta gerek kalmadan her işi yaptıklarını söyleyerek “ Düzce ve civarı oldukça afet bakımından sıkıntılı bir yerdir. Tedbir almak lazım. Tedbir almadan yan gelip yatmak doğru değildir” diye konuştu.

"Hizmetler içinde öğrenci evleri de var."


Gümüşova ilçesinde yaptıkları yurt hakkında da basın mensuplarına bilgiler veren Küçükali, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ın Akcakoca Kızılay Şube Başkanı iken yaptıkları çalışmalar neticesinde öğrenci evleri ile ilgili tip bir model ortaya çıktığını ve bundan sonra Türkiye'de yaygın halde olduğunu söyledi. Küçükali, “ Bütün yapmış olduğumuz öğrenci işleri ile ilgili bundan sonra hizmetlerimizin tamamında öğrenci evleri yapıyoruz. Öğrenciler kendi evlerindeymiş gibi 3 veya 5 arkadaş bir arada kalacak şekilde evler yapacaz” diye konuştu.