Bayramını Düzce’de geçiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü; Düzce’nin ilçelerini de dolaşarak halkla bayramlaştı. Bakan Özlü, bayram ziyaretlerinde gündeme dair de açıklamalarda bulunurken, halktan gelen soruları yanıtladı.

“Fındık, ulusal bir sorun”

Kaynaşlı ziyaretinde Özlü, bir çiftçinin fındık fiyatlarıyla ilgili sorusunu şöyle cevaplandırdı:  "Fındık, Kaynaşlı'nın, Düzce'nin sorunu değil, tüm Karadeniz'in sorunudur. Ulusal bir sorundur. Konuyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ve Numan Bey çalışıyor. Rekoltenin belirlenmesi için bir takım çalışmalar oldu. Dolayısıyla meseleyi sadece Düzce yerelinde düşünmemek lazım."

“Kullanım hatası olabilir”

Bakan Özlü, ayrıca vatandaşların emekli maaşlarına banka promosyonu ile tarım arazileri hakkındaki sorularını da yanıtladı. Akçakoca'daKİ bayramlaşma sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Özlü, Giresun'da düşen askeri helikopterin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde en çok tercih ettiği helikopterlerden olduğunu belirterek, "Bana olumsuz hava şartlarında kullanım hatası gibi geliyor. Bu helikopterler son derece güvenilir.” dedi.

Haber;S.KAŞKIR