Düzce Belediyesi Ekipleri Düzce Merkez'den başlayarak başıboş köpekleri toplamaya başladı. Özellikle vatandaşlara ciddi sıkıntılar yaratan başıboş köpekler, ekipler tarafından hayvanlara zarar vermeden, uyuşturularak Köpek Barınağı’na götürülüyor. Barınağa götürülen köpekler evcilleştirilerek tekrar yaşadığı alana bırakılıyor.'

Cedidiye Mahallesi’ne şikayet üzerine gelen Düzce Belediyesi’ne ait ekipler köpekleri uyuşturucu iğnelerle etkisiz hale getirerek, hayvanlara zarar vermeden, özel bir araçla köpek barınağına götürüyor.
Toplanan köpeklere, barınakta gerekli bakımları, muayeneleri ve aşılarının yapılmasının ardından kulaklarına, numaralı küpelerden takılıyor.

Bu küpeler, o köpeğin kuduz aşısının yapıldığını, gerekli kontrollerden geçtiğini, kısırlaştırıldığını, insanlara zarar vermediğini, artık başıboş olmadığını, belediye de kaydı olduğunu ve belediye tarafından her yıl kuduz aşısının yapıldığını göstermektedir.

Yıllardır, evinin ve dükkanının önünde bu köpeklere sevgi ve yemek veren vatandaşlarımız var. Bu insanlar, sokak köpeği dediğimiz bu canlıları o kadar sahiplenmişlerdir ki yokluğunu bile fark etmektedirler. Sokaklarında ki köpeğin birkaç gündür görünmediğini ilgili bakamlara bildirmektedirler.

Belediye tarafından kayıt altına alınan ve küpeleri takılan bu  köpekler, belediyenin gözetimi altında yaşadığı sokağa geri bırakılmaktadır. Bu köpekler artık sahipsiz değil belediyenin kontrolü altındadır. Ait olduğu sokak da kimseye zarar vermeden yaşamına devam etmektedir.