1994-2004 yılları arasında Düzce Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Ruhi Kurnaz, yerel yönetici olduğu dönemde yaşanan büyük afetin yıl dönümünü unutmadı. Düzce'de 10 yıl belediye başkanlığı yapan Kurnaz, 17 Ağustos 1999 gecesini başkanlık görevinin en uzun gecesi olarak tanımladı. Eski Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, insanları depremlerin değil, yanlış projeler, cahilce yapılan imar plânlarının öldürdüğünü vurguladı.

"Deprem bölgesinde yaşadığımızı unutmayalım"

Kurnaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"On yıllık belediye başkanlığımın en uzun gecesi ve bitmeyen 45 saniyesi...
Toz duman içinde kalmış Düzce’nin her enkazının altından insan sesleri yükseliyor. Zifiri karanlık boğuyor çocuk seslerini... Göğsünüz daralıyor, kazmak istiyorsunuz temelleri, kaldırıp atmak istiyorsunuz enkaz yığınlarını, ama nafile... sarılacak, tutacak tek dalınız yok, sesleniyorsun, haykırmak geliyor içinizden, Ya Rab! Yok mu bu gecenin sabahı? Sabah olmuyor, feryatlar bitmiyor, göz yaşları bitmiyor, güneş doğmuyor...
        Felaketlerden, musibetlerden ibret almak lâzım. Depremler, insanları öldürmez, insanları cehalet, bilgisizlik, yanlış projeler, cahilce yapılan imar plânları öldürür.
          Çok uzatarak, sizleri üzmek istimiyorum. Bilime kılıç çekilmez. Deprem bölgesinde yaşadığımızı unutmayalım.
           Yanaklarından öpüp, hayırlı geceler dediğin, yavrularına, kardeşlerine, anne-babana bir daha iyi geceler diyememenin acısı çok büyüktür.
            Allah'a emanet olun."