Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş bir dizi programa katılmak amacıyla Düzce'ye geldi.
Konaklı Köyü'nde Vali Adnan Yılmaz ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ile kahvaltı yapan Numan Kurtulmuş, Konaklı Köyü'nden ayrılarak İl başkanlığına geçti.

Öncelikle partisinin il başkanlığını ziyaret eden Kurtulmuş burada il Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve partililerle biraraya geldi.

Kurtulmuş burda yaptığı açıklmada Türkiye'nin hem siyasi hem de ekonomik açıdan önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çekti.

Prangalardan kurtulması gerek
Kurtulmuş, “Türkiye, hem siyasi hem de ekonomik süreç içerisinde almış olduğu reformlarla tüm dünyanın ilgisini çekti. Herkes Türkiye'nin nasıl bir ilham kaynağı olduğundan bahsediyor. Türkiy'nin bu ileri adımını sürdürmesi için ayağındaki prangalardan kurtulması gerek. Çözüm sürecinde Türkiye'nin dört bir tarafında provakasyonlara neden olmadan bu terör meselesini kaldırır atarız. Bu ülke barış ve esenlik ülkesi olur. Terör nedeniyle ödediği ağır faturalardan kurtulması adına önemli bir adım atıyoruz. Türkiye sadece terör belasından kurtulmayacak ekonomik anlamda da atılım sağlayacak” dedi.
Düzce başarılı bir il
Yaklaşan yerel seçimlerde Düzce teşkilatının başarılı bir sonuç elde edeceğini belirten Kurtulmuş, “Düzce başarılı bir il. Önümüzde 3 önemli seçim var. Bu üç seçimde de Düzce en başarılı illerden biri olacak ve bu başarısını devam ettirecek” diye konuştu.
Burada rant hesabı içinde olamayız
Akil insanlar konusuna da değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, “Bu mesele köşede oturup da ahkam kesmeye benzemez. Çok zor bir süreç. Bu ne riskten korkma ne de rant işidir. Bir kişinin bile ölmesinden daha büyük bir risk olmaz. Burada rant hesabı içinde olamayız. Millet bu kaygı ile hareket edeni gözünden tanır. Herkes “Yeter” artık diyor. Bu ülkenin her yerine “Barış ve huzur gelsin” diyor. Biz hükümet olarak bu konuda herkesi dinleyeceğiz. Bu tek başına AK Parti'nin meselesi değildir. Bütün partilerin meselesidir. Siyaset gönlünü ve dilini temizlemek zorundadır. Sivil toplum örgütleri, üniversiteler sanatçılar herkes bulunduğu yerden bu sese kulak vermelidir. Ben 75 milyonu akil insan olarak bu sese katkıda bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Haber: S. KAŞKIR