Değişik kesimlerden yapılan açıklamalar ve son olarak ta mahkeme tarafından yürütmenin durdurulması yönünde çıkan sonuçla adından söz ettiren Kurugöl, İl Genel Meclisi'nde de ele alındı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Üyesi Veysel Mercan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak'a sorular yönelterek “Kurugöl konusunda isim olarak belki kötü bir şey çıkıyor. Kurugöl, birilerinin dediği gibi manda Gölü ya da kurumuş bir gölmüş gibi, Burada iyi bir çalışma yapılarak Abant Gölü gibi bir göl oluşturulabilir, müdürlük olarak böyle bir talepte bulunulabilir. Düzce'ye bir Abant kazandırılamaz mı, Turizm açısından böyle bir çalışma yapılamaz mı.?” ifadelerini kullandı.

Budak'ta sorulan sorulara cevap vererek “ Kurugöl Milli parklarımızdan olduğu için A tipi piknik ve mesire yeri olması Cevre ve Orman Bakanlığımızın A tipi piknik yeri olarak düzenlenmesi ile ilgili. A tipi piknik ve mesire yeri ihale aşaması da Çevre ve Orman Bakanlığımız ile Çevre Orman İl Müdürlüğümüzden aldığımız bilgiye göre onaylanır ve ihale yetkisi çevre il müdürülüğüne verilir. Eğer ihaleye çıkılırsa Kurugöl, Abant'tan daha güzel olacak. Çünkü bu bölgede potansiyel var.” şeklinde konuştu.