Düzce Üniversitesi’nin Ortak Yaşam Alanında düzenlenen Nevruz kutlamalarında bir grup gencin saygı duruşu esnasında takındığı tavır tepkiye neden oldu. Kutlamalara katılan öğrencilerin sağduyulu olması yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçti.

“Öğrenci kılığında gezen canavarlar!”

Programda öğrenciler, şehitler ve terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlar için önce saygı duruşunda bulunmaya ardından da İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okunmaya davet edildi. Saygı duruşuna geçildiği sırada programı kenarda takip eden bir grup öğrencinin yerinden kalkmadığı hatta yerde yattığı görüldü.

Kameraların kendilerini görüntülediğini farkeden öğrenciler, bunun üzerine ayağa kalktı. İstiklal Marşı okunduğu sırada ise ortak yaşam alanındaki kafede oturan öğrencilerden bazıları ayağa kalkmadı.



Yaşanan bu durum Düzce Ülkü Ocakları Fatih Gülaçtı’nın çok sert tepki göstermesine neden oldu. Gülçatı, “Üniversitemizde provokasyon yapmaya çalışan bir çeşit insanlar var. Ancak bu oyuna Ülkücüler olarak gelmeyeceğiz. Bütün basın mensuplarımızda şahit oldu. Şehitlerimiz ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bir saygı duruşu oluyor. Bir grup, kameralar çekmese ayağa kalkmayacak. Bu durumu kamuoyunun takdirine sunuyoruz. İstiklal Marşı’nı elleri cebinde dinleyenler var. Bunlar üniversitede öğrenci kılığında gezen canavarlardan başkası değildir. Biz bu gruba gereken cevabı buradaki kalabalıkla birlikte terör boyun eğmeyeceğimizi göstereceğiz.”

Haber:Y.SEVER