Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı tarafından 1989'dan bu yana düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 14 Nisanda başlayacak. Hafta etkinlikleri kapsamında Düzce Müftülüğü de ana teması “İnsan sevgisi ve Hoşgörü Haftası” olan bir dizi etkinlik planladı.

Kutlu Doğum Haftası pazartesi günü saat 10.00’da Kızılay Düğün Salonu’nda düzenlenen olan açılış programı ile başlayacak.  Hafta boyunca Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri Düzce Merkez ve ilçelerde, haftanın anlamına uygun bir dizi konferans verecek.

Hafta etkinlikleri kapsamında ilk ve orta öğretim kurumları öğrencilerinin katılacağı dini konularda kompozisyon, şiir ve bilgi yarışmaları da düzenleniyor. Hafta boyunca bayanlara yönelik etkinlikler de yapılacak. Ayrıca, Tasavvuf Musikisi konseri, kan bağışı, cezaevi, yetiştirme yurdu, huzurevi ziyaretleri gibi faaliyetlerin yanı sıra sportif aktiviteler de gerçekleştirilecek.Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 20 Nisan tarihinde Merkez Büyük Camii’nde saat 11.00’de verilecek olan on bin kişilik. “Kutlu Doğum Yemeği” ve akşam düzenlenecek olan “Sevgi ve Kardeşlik” konulu kandil programı ile sona erecek.