Türk Ceza Kanunu'nda, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye ilişkin önergeye tepkiler devam ediyor. TBMM'ye taşınması ile ülke gündemine oturan önergeye bir eleştiri de Vatan Partisi'nden geldi.

"EVLİLİK TECAVÜZCÜYE ÖDÜL, ÇOCUĞA HER GÜN İŞKENCEDİR"

Bugün basının karşısına geçen Vatan Partisi Öncü Kadın GYK Üyesi Ayşe Sönmez, düzenlemeye karşı olduklarını belirterek, şöyle konuştu: "AK Parti milletvekillerinin imzasıyla, meclis gündemine getirilen yasaya göre, cinsel istismarı yapan kişi mağdurla evlenirse, cezası kaldırılacak, mağdur olduğu iddia edilen 3 bin aileninde mağduriyeti giderilecekmiş! Sayın Bozdağ’ın açıklamasını dinliyoruz. Çocuk dememek için, "Ailelerin ve küçüğün rızasıyla yapılmış evlilikler" diyor. Çünkü yasalarımıza göre çocuğun evlendirilmesi suçtur. Tecavüzcünün, istismar ettiği çocukla evlenmesi, tecavüzcüye ödül, çocuğa her gün işkencedir. 15 yaşındaki çocuğun rızası nedir? Bu 12 yaşında, 11 yaşında da olabilir. Bırakın tahliye etmeyi, bu çocukları 14-15 yaşında evlendiren anne baba da cezalandırılmalıdır."

''BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ' DİYEN BAKANI UNUTMADIK!'

"Geçen yıl da resmi nikâh olmadan imam nikâhı yapılması yasalaştırılmıştı." diyen Sönmez, şöyle devam etti: "Bunun böyle sorunlar yaratacağı açıkça belli değil miydi? Eğitim sisteminde 4+4+4 uygulanmaya başladığından bugüne 3.5 milyon çocuk gelinden bahsediliyor. Daha önce de Ensar Vakfı tecavüzünde, “Bir kereden bir şey olmaz” diyen bakanı unutmadık! İlla bir yasa uygulanacaksa Cumhuriyet Devrimi Kanunları uygulansın; ülkemiz için ciddi bir tehdit olduğu Cumhuriyetimizin ilk yıllarında tespit edilen tekke ve zaviyeler, cemaatler derhal kapatılsın."

"ÇOCUKLARIMIZ BİZİM KUTSALIMIZDIR, DOKUNAMAZSINIZ"

Ağa Mahallesi'nde yaşanan cinayet olayına da değinen Sönmez, şöyle konuştu: "Bir olay yaşadık Düzce'mizde Ağa köyü'nde.Tecavüze uğrayan bir kızımız için ailesi defalarca şikayet ettiği halde şahıs hep serbest bırakılmış. "Nişanlı, vesaire..." denmiş ve yine saldırdığında babası tarafından öldürülmüştür. Yasaları böyle dolanılan, değiştirilen ve kötü emellere alet olacak hale getirilen bir memlekette insanlar maalesef kendi adaletlerini kendileri tesis etmeye kalkıyor. Bu olay bunun kanıtıdır. Yasaların daha fazla yanlışlara doğru sürüklenmemesi gerekir. Bunun için halkımızı uyarıyoruz. Çocuklarımız bizim kutsalımızdır. Dokunamazsınız. Küçük çocukların evlendirilmesine asla izin vermeyeceğiz."