Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Koronavirüs (COVİD-19), dünyada küresel çapta hızlı bir yayılım göstererek, tüm ülkeleri etkisi altına aldı. Türkiye’de salgına karşı, başta Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanları olmak üzere büyük bir mücadele veriliyor.

Bilindiği gibi salgına karşı alınan önlemler kapsamında Düzce’deki halk kütüphaneleri, Düzce Valiliği’nin aldığı kararla kapatılmıştı. Konu ile ilgili Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kütüphanelerin 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle yeniden hizmet vermeye başladığı bildirildi.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Kütüphaneler, kamuya açık kapalı alanlarda hizmet sunduklarından ve çalışma koşulları nedeniyle, çalışanlarına ve ziyaretçilerine COVİD-19 bulaşması açısından riskli alanlardır. Bu nedenle kütüphanelerde, COVİD-19 ile mücadeleye yönelik gerekli önlemlerin uygulanması, ülkemizde salgının kontrol altına alınması sürecinde son derece önemlidir.

Bu kapsamda, Müdürlüğümüze bağlı Düzce İl Halk Kütüphanesi, Düzce Merkez Kalıcı Konutlar Bölgesi’nde bulunan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Halk Kütüphanesi, Akçakoca, Gölyaka, Kaynaşlı, Yığılca ve Çilimli halk kütüphaneleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nce belirlenen (COVİD-19) salgını sürecindeki önlemler ve kurallar çerçevesinde 1 Haziran 2020 tarihinde okuyuculara hizmet vermeye başlamıştır.”