Düzce Belediyesi Sanat ve Bilim Akademisi Genel Sanat  Yönetmeni Celil Yağız ‘ın sahneye koyduğu, Nazım Hikmet’in “Kuvayı  Milliye Destanı”adlı anıt şiirinden uyarlanan “Kuvayı Milliye” adındaki oyun, Gençlik Merkezi’nde sahne aldı.

 Son kez sahne alan oyunu izlemek için Düzce Valisi Ercan Topaca, Topaca’nın eşi Ayşe Sevim Hanım ve oğlu Mustafa ile birlikte gelirken, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Özden de aileleri ile beraber oyunu izlediler. Belediye Başkan Yardımcısı Saffet  Pehlivan ve Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan da oyunu izleyenler arasındaydı. Oyuna halkın ilgisi ise oldukça azdı.

Alkışlarla sahneye çıkan Celil Yağız, davudi sesiyle Nazım’ın dizelerini okumaya başladığında salon sessizliğe gömüldü. Oyun ilerledikçe artan duygu yoğunluğu nedeniyle  izleyiciler zaman zaman Yağız’ı alkışlamaktan geri kalmadılar.

Düzce’de oldukça büyük ilgi gören “Kuvayı Milliye” perdelerini son kez indirdiğinde izleyicilerden yoğun bir alkış tufanı koptu. Oyunun ardından izleyicilere ikramlarda bulunuldu.