1928 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım, her yıl "Öğretmenler Günü" adı altında kutlanıyor. Öğretmenlerin toplumdaki önemini ve değerini bir kez daha göstermek, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygı bağlarını güçlendirmek amacıyla kutlanan bu anlamlı günde, yayımlanan kutlama mesajlarında öğretmenlik mesleğinin kutsallığı üzerinde duruldu.

"Öğretmenlik mesleği ölçülemez ve değer biçilemezdir"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü mesajında, "Öğretmenler günü vesilesi ile dünyanın en kutsal vazifesini yapan tüm öğretmenlerimin öğretmenler gününü canı gönülden kutluyorum. Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile ancak mümkün olabilir. Bu nedenle öğretmenlerimiz ve öğretmenlik mesleği ölçülemez ve değer biçilemezdir.
Çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren değerli öğretmenlerimize çok şeyler borçluyuz. .
Ülkemizin geleceğine ve 2023 hedeflerine, bilgili, vatansever, milli ve manevi değerlerimizi iyi kavramış öğretmenlerinizin yetiştirdiği çocuklarımız sayesinde ulaşılacaktır.

Bu vesile ile Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal’i ve terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitler başta olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Her türlü şartta görevlerini  büyük bir şevkle yerine getiren değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü  kutluyorum."
 


"Kalpleri insan sevgisi ile dolu, mesleğini en iyi şekilde yapma gayreti içindeler"
"Ülkemizin geleceği, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır.
"Kalpleri insan sevgisi ile dolu, mesleğini en iyi şekilde yapma gayreti içinde, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak için nesiller yetiştirmeyi amaç edinmiş fedakar kişilerdir." diyerek tanımladığı öğretmenlerin gününü Düzce Valisi Zülkif Dağlı, şu ifadelerle kutladı: "Bir milletin varlığını devam ettirebilmesi, çocuklarının ve gençlerinin iyi yetişmiş olmasına bağlıdır. Ülkemizin geleceği, öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesi ile daha da aydınlık olacaktır.
Çocuk ve gençlerimizin teknolojik yeniliklere yatkın, bilgili, özgüveni yüksek, çağı yakalamış, insanı seven, demokrasi ve insan haklarının değerini bilen, ufku ve vizyonu geniş ve milli manevi bilgileri yerinde olan bireyler olarak yarınlara hazırlanmaları için büyük gayret göstermeliyiz. Bu bakımdan, bizler, öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her arkadaşımızı, eğitim seferberliğimiz, ülkemiz, milletimiz adına çok büyük bir kazanım olarak görüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir. Bu vesileyle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize de sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyorum. Hayatını kaybeden  bütün eğitim camiası çalışanlarına ve öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum."

"Hayatın gerçeklerini öğreten öğretmenlerimizin yeri hiçbir şekilde doldurulamaz"

AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan mesajında "Bir milletin eğitilmesi, birlik ve beraberlik  içerisinde  yüceltilmesinde, toplumun yetişmesinde  ve şekillenmesinde taşıdıkları bu büyük önem dolayısıyla eğitim ordumuzun cevherleri olan öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir.
İnsanı diğer tüm varlıklardan farklı ve üstün kılan temel vasıflarından biri öğrenebilen ve öğretebilen bir varlık olmasıdır. Öğrenme sürecinde  de insanın en büyük yardımcısı öğretmendir. Bizlere hayatın gerçeklerini, ülke ve millet sevgisini öğreten, başarıya giden yolu gösteren değerli öğretmenlerimizin yeri hiçbir şekilde doldurulamaz.

Bugün zor koşullar altında   görevini en iyi şekilde yapma arzusu taşıyarak, ülkemizin  çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesi için büyük gayret ve özveri gösteren tüm öğretmenlerimizin ‘’24 Kasım Öğretmenler Günü’’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş ve  şehit  olan öğretmenlerimizi  de rahmet ve minnetle anıyor, eğitim camiasının  tüm mensuplarına  şahsınızda  sevgi, saygı ve  şükranlarımı  sunuyorum." ifadelerini kullandı.

“Öğretmenlerimiz kutsal meslek icra ediyor”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise mesajında; “Öğretmenler, yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren, ülkemizin aydınlık geleceği için özveriyle çalışan çok kutsal ve onurlu bir mesleği icra ederler. Öğretmenlik, tüm mesleklerin anası bir meslektir. Bu mesleğin her bir neferini elleri öpülesi varlıklar olarak kabul ediyoruz. Bugün itibarıyla hangi makam ve mevkide olursak olalım bunu öğretmenlerimize borçluyuz. Bu noktadan hareketle diyebiliriz ki, öğretmenlik tüm makam ve mevkilerin üzerinde bir değere sahiptir. Ülkelerin ve hatta dünyanın geleceğini hazırlayan, şekillendiren yalnız ve yalnız öğretmenlerdir. Bugünün mimarı, yarının hazırlayıcı öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Bu kapsamda tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını şükranla yad ediyorum” ifadelerinde bulundu.

"Öğretmenler, insanlığın aynasıdır"

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan mesajında öğretmenleri topluma ışık tutan bireyler olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: 
"Öğretmenler, insanlığın aynasıdır. Öğretmen yapıcıdır, yaratıcıdır. Her alanda yeniliği ve yenileşmeyi savunur. Bizler hayatı onlardan öğreniriz. Geri kalmışlığın ve cehaletin ortadan kaldırılarak çağdaş bir toplum haline gelebilmek ancak eğitim–öğretimle ve öğretmenlerimizle mümkün olacaktır.Türkiye Cumhuriyeti ve onun kurumları çağdaş uygarlık düzeyine öğretmeler eliyle erişebilecektir. Öğretmenler! “Yeni kuşağı, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Yeni kuşak sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni kuşağı, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir” diyerek öğretmenlere seslenen, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, Bu sözleriyle bir toplumun geleceği için öğretmenlerin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.
Eğitimin içinde bulunduğu pek çok sorunun yükünü çeken öğretmenlerimizin, Sosyal ve ekonomik hakları gelişmiş ülkelerdeki meslektaşlarının düzeyine çıkarılmalıdır. Atama bekleyen binlerce öğretmenin ataması yapılmalıdır. Ücretli öğretmen çalıştırılması uygulamasına son verilmelidir.Bu inanç ve duygularla Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ ve büyük fedakârlıklarla bizleri yetiştirerek aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve minnetle ile anıyorum.Tüm öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarının 24 Kasım “Öğretmenler Gününü” kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum."


Öğretmenlik İş Değil Meslektir
Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, mesajında "Yurdumuzu bir halı gibi dokuyan, güzelleştiren, en zor ilmekleri atmaya gönüllü olan öğretmenler. Marşlarında ’Yurdum seni yüceltmeye andlar olsun ’diyen öğretmenler. Kaya diplerinde açmış çiğdemlere benzer, Dünya’nın bütün çiçeklerini getirin, öğrencilerimi getirin diyen öğretmenler.
Alnında ışığı taşıyan, ateş böceği gibi yurdun her bucağını aydınlatan öğretmenler.Yıllarca okuyup öğrencilerine kavuşturulmayan, atanamayan öğretmenler. Yarattığı bütün güzelliklere iktidarlarca sahip çıkılan, eksiklerden ise sorumlu tutulan öğretmenler.
Mesleğinin kutsallığının bilinciyle, öğrencilerini her şeyin üstünde tutan, yurduna karşılıksız hizmet etmeyi yaşam haline getiren, öğretmenliği iş değil meslek olarak gören, siperdeki Mehmetçik gibi fedai ruhlu tüm öğretmenlerin Mustafa Kemal Atatürk’ten aldıkları talimatı yerine getiren meslektaşlarımın Öğretmenler günü kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

"Kutsal öğretmenlik mesleğini değeri hiçbir maddi ölçüt ile ölçülemez"

Düzce Baro Başkanı Azade Ay, her bireyin bugün gelmiş olduğu yerlere ulaşmasındaki en büyük payın özveri ile çalışan öğretmenler olduğunu kaydederek mesajında şunlar kaydetti:

“Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana ülkemizin aydınlanması yolunda en büyük görevi üstlenen ve bu uğurda yurdumuzun her köşesinde hiç bir fedakarlıktan kaçınmaksızın görevlerini yerine getiren öğretmenlerimizin saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Kuşkusuz her birimizin Kutsal öğretmenlik mesleğini değeri elbette hiçbir maddi ölçüt ile ölçülemez. Ne var ki bugün gelinen noktada dahi ülkemizde eğitime ayırdığımız bütçe payı, gelişmiş batı ülkelerinin çok altında kalmakta olup, öğretmenlerimize hak ettiği maddi olanakları hala sağlayamamaktayız. Öğretmenlerimiz, birbiri ardına gelen sistem değişiklikleri, fiziki imkansızlıklar gibi bir çok olumsuzluk ile mücadele etmek zorunda bırakılmaktadır. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen şehirlerimizden Anadolu’nun ücra köylerine kadar, elindeki kısıtlı imkankarla öğrencilere en iyisini vermek için çaba gösteren eğitim neferlerimizi izledikçe, çocuklarımızın hayatlarında yarattıkları farkı gördükçe, ülkemizin geleceğine olan inancımız bir kat daha artmaktadır.

Başöğretmen Mustafa kemal Atatürk' ün izinde; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller ile aydınlık yarınlarımızı inşa eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü düzce barosu adına kutlarız.”

"Milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştiriyorlar"
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü de Öğretmenler Günü'nü bir mesajla kutladı. Mesajda şu görüşlere yer verildi: "Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten görevi devralan öğretmenlerimiz, yurdumuzun dört bir köşesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünden hareketle bilgiyi, erdemi ve tüm insani değerleri geleceğimizin teminatı olan gençlerimize öğreterek büyük bir sorumluluğu yerine getiren ve ülkemizin bugünlere ulaşmasında büyük emek veren öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü kutluyor, bu kutsal meslek uğruna şehit düşen öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz."

"Sorunlarının çözüldüğü günlere erişmeyi diliyoruz"
Eğitim Bir-Sen Düzce Şubesi Başkanı Ömer Faruk Çelebi öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara değindiği kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi, erkek kamu görevlilerine dayatılan kılık-kıyafet zorunluluğu, öğretmenlerin kariyer basamaklarına ilişkin yaşadıkları belirsizlik, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, öğretmen açığı, atama ve yer değiştirme süreçlerinde yaşanan problemler, yönetici görevlendirme süreçlerinde mahkeme kararlarının doğurduğu sorunlar, öğretmene şiddet gibi, çözüme kavuşturulması gereken sorunların bir an evvel aşılmasını ümit ediyor; öğretmenlerin gönülden katılacakları, kökü derinlerde bir Öğretmenler Günü özlemiyle, tüm öğretmenlerimizin emeklerinin değerinin anlaşıldığı, mesleğin itibarının ön plana çıktığı, sorunlarının çözüldüğü günlere erişmeyi diliyoruz."