İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG Meclisi) Temmuz ayı raporunu yayımladı. Rapora göre geçen ay en az 195 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. İSİG Meclisi'nden yapılan açıklamada "Yüzde 86’sını ulusal ve yerel basından; yüzde 14’ünü ise işçilerin mesai arkadaşları, aileleri, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve sendikalardan öğrendiğimiz bilgilere dayanarak tespit ettiğimiz kadarıyla Temmuz ayında en az 195 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi" denildi.

Temmuz’da Türkiye’nin 55 şehrinde ve yurtdışında üç ülkede iş cinayeti gerçekleştiğini tespit edildi. En çok iş cinayeti yaşanan iller arasında Düzce de yer aldı. En fazla yaşanan iller ise İstanbul, Antalya, Kocaeli, Adana, Ankara, Denizli, Aydın, Düzce, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ oldu.

Ocak ayında en az 144, Şubat ayında en az 128, Mart ayında en az 129, Nisan ayında en az 188, Mayıs ayında en az 169, Haziran ayında en az 150 işçi ve Temmuz ayında en az 195 olmak üzere; Türkiye’de 2018 yılının ilk yedi ayında en az 1103 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.

Düzce başta olmak üzere en fazla ölümlerin yaşandığı illerde ölümler en çok inşaat sektöründe gerçekleşti. Yapılan inşaatlardaki güvensiz ortamlarda çalışan işçiler, yüksekten düşme nedeniyle canlarından oluyor.

Haber: M. AYDIN