Kızılay, Batı Karadeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nin temelini atıyor. 12 Kasım Düzce depreminin 9. yıldönümüne denk getirilen temel atma törenine Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de katılacak.

Kızılay Genel Müdürlüğü tarafından 23 Eylül'de ihalesi yapılan ve yarın saat 13.30'da temeli atılacak olan Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi 8 vilayete hizmet verecek şekilde inşa edilecek.

14 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olan lojistik merkezi içinde 3 ayrı bina inşa edileceği bildirildi. İlk inşaatın idari bina olacağı kaydedilirken, 1750 metrekare alana sahip olacak idari binanın bodrum artı 2 kat, depo binası olarak kullanılacak olan ikinci binanın 3 bin 636 metrekare alan içerisine zemin artı tek kat ve lojman binası olarak hizmet verecek olan üçüncü binanın ise 700 metrekare alan içerisine zemin artı 2 kat şeklinde inşaa edileceği açıklandı.

Kızılay'ın her hafta yapılan olağan toplantısına temel atma töreni dolayısıyla Düzce'ye gelen Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve idare kurul üyeleri de katılacak. Toplantının ardından inşaat alanına geçilerek temel atma töreni gerçekleştirilecek. Düzce protokolünün, siyasi parti il başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katılacağı törene tüm Düzce halkı davet edildi. Öte yandan Batı Karadeniz Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nin, diğer bölgelerde kurulacak lojistik merkezlerine örnek olması hedefleniyor.