Fevzi Çakmak Mahallesi Gözde Çıkmazı'nda kanalizasyon olmamasından şikayet eden vatandaşlar toplanarak tepkilerini dile getirdi. Kanalizasyon olmaması nedeniyle evlerinin bahçelerine kuyu kazdırdıklarını belirten tepkili grup, kışın kokudan yazın ise sinekten evde oturamaz hale geldiklerini vurgulayarak yetkilileri göreve çağırdı. Gözde Çıkmazı sakinleri yaşadıkları sıkıntıları şöyle sıraladı:

Münevver Güreşir: " Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Ama artık bıktık. Yeter. Mahallemizin neredeyse her sokağında kanalizasyon çalışması yapıldı. Vatandaşlar evlerinde rahat kalabiliyor. Fakat burada Gözde Çıkmazı'nda biz artık bıktık. Köyde mi yaşıyoruz? Düzce Belediyesi'ne gittik. Dosyalar üst üste birikmiş olmuş bir kitap gibi. Şikayet ediyoruz. Geliyorlar bakıyorlar. Şöyle şöyle olursa olur diyorlar sonra gidiyorlar. Bizim burada sağlığımızla oynadıklarının farkında değiller. Biz kanalizasyon sorunu için bahçemize kuyu kazdırdık. Motor aldık pompalama yapsın diye. Ama pompalama da bir yere kadar gidiyor. Çünkü motorda da sıkışmalar oluyor sorun yine çözülmüş olmuyor. Hemen evimizin dibinde kuyuların olmasından dolayı kışın kokudan yazın da sinekten bıkıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü mü gelecek bizim sorunumuza çare olacak yoksa Düzce Belediyesi mi bilemeyeceğim. Evimde hasta var. Ben de hastayım. Nasıl iş güç göreceğiz."

Hatice Sivrikaya: "Vallahi artık biz buradaki kanalizasyon sorunundan bıktık. Münevver ablamız her şeyi anlattı. Ne kadar sorunumuz varsa hepsine değindi. Bu koku ile uyumaktan bıktık. Bahçeye gidemiyoruz. İlgililer gelsin bizim bu sorunumuza çareyi bulsun."

Merziye Sivrikaya: "Kanalizasyon sorunumuzun olmasından dolayı sokakta bulunan vatandaşlar bahçelerine kuyu kazdırdı. Bizim bahçemizde de aynı sorun var. Biz bu sorunu kaldıracak yetkiliyi bekliyoruz. Sağlığımızla oynuyorlar. Biz bu bahçelerden meyve sebze yiyoruz. Düzce Belediyesi gelsin sokağımıza kanalizasyonu yapsın. Artık yeter!"

Ayşe Kapkapcı: "Bıktık dersek yeridir. Bahçelerimizdeki kuyular nedeni ile evimizin içi sineklerle doldu taştı. Kanalizasyonlarımızı atabilmek için açtığımız kuyular yağmur yağınca taşma noktasına kadar geliyor. Taşma olduğu zaman koku yayılmaya başlıyor. Mahalleli olarak hepimiz burnumuzu kapatıyoruz. Sorunumuza çare bulunsun."

Emine Sivrikaya: "Her evin dibinde bir ya da iki tane kuyu bulunuyor. Bu kuyular dolduğu zaman çok koku yayılıyor. Biz insanız. Kokulara artık dayanamıyoruz. Yetkili gelsin burada incelemelerde bulunsun. Biz yalan söylemiyoruz. Kuyulardan gelen kokudan tiksiniyoruz. Artık bu sokakta da kanalizasyon olmalı."

Öte yandan telefonla ulaştığımız Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü İbrahim Karalmaz, Düzce'nin en ücra köşelerinde dahi kanalizasyon çalışması yaptıklarını vurgulayarak Düzce'nin merkezindeki bir noktada talep olduğu halde çalışma yapılmaması gibi bir durumun söz konusu olamayacağını, konuyla ilgili yarın gerekli açıklamayı yapacağını belirtti.

Haber; Ş. ÇAKIR