Her şey, 2021 yılının Mart ayında Düzce şehir merkezinde faaliyet gösteren ve Erdoğan Poyraz’ın sahibi olduğu kafeteryanın Düzce Belediyesi tarafından yangın merdiveni olmaması gerekçe gösterilerek ruhsatının iptal edilmesi ile başladı. Kafeterya sahibi Erdoğan Poyraz, işletmesinin ruhsatının iptal edilmesinden, daha önce eski ortağı olduğu AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Cihat İnan ile o dönemde Düzce Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Sinan İnan’ı sorumlu tuttu.

Bu nedenle iki taraf arasında yaşanan tartışmalar yargıya taşındı. Dosyayı inceleyen mahkeme, tarafların anlaşma sağlaması için dosyayı Arabuluculuk Daire Başkanlığına iletti. Tarafları uzlaştırmak için ise Arb. Av. Ali Dilber görevlendirildi. Av. Dilber, Tarafları uzlaştırmak için AK Partili Belediye Meclis Üyesi İnan ve Erdoğan Poyraz’ı ofisine davet etti. İnan, görüşme sırasında AK Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi Bayram Ali Kubilay’ın da olduğu bir ortamda Erdoğan Poyraz’a küfür ve hakaret etmeye başladı. Bu duruma sinirlenen Poyraz ise, soluğu yeniden Düzce Adliyesi’nde aldı. Poyraz, Kendisine küfür ve hakaret yağdıran İnan’dan şikayetçi oldu.

MAHKEME CİHAT İNAN’I SUÇLU BULDU

Konunun yeniden yargıya taşınmasının ardından delilleri inceleyip tanıkları dinleyen Cumhuriyet Savcılığı iddianameyi hazırlayarak mahkemeye teslim etti. Düzce Adliyesi'nde görülen davada Meclis Üyesi Cihat İnan’ın Erdoğan Poyraz’a karşı hakaret suçu işlediği ve suça istinaden 75 gün adli para cezasına çarptırılmasına hükmedildi.

Mahkeme, AK Partili İnan hakkında, iyi hali ve daha önce suça karışmadığı göz önünde bulundurularak cezanın indirim uygulanarak, 56 gün adli para cezası verilmesine karar verildi. Buna göre, AK Partili Meclis Üyesi Cihat İnan’a toplamda bin 680 lira adli para cezası uygulandı.

“Tamamen hukuksuz bir şekilde ruhsatım iptal edildi”

Yaşadığı mağduriyeti Öncü Haber mikrofonuna anlatan Poyraz, sahibi olduğu kafeteryanın ruhsatının hukuka aykırı bir şekilde iptal edildiğini savunarak, “Yaklaşık olarak 16 yıldır Düzce Merkezde kafe işletmeciliği yapıyorum. Geldiğimiz bu noktada Düzce Belediyesi benim ruhsatımı iptal etti. Ben bu durumun araştırması içerisine girdim. Diğer işletmemde ortağı olduğum AK Parti Meclis üyesi arkadaşın ve Düzce Belediyesinde bürokrat olan onun abisinin beni her defasında şikayet ettiklerini öğrendim. Bu olayların hepsi bu şekilde başladı. İlk önce işletmeme 320 bin TL ceza yazıldı. Bu konuda Düzce Belediye Başkanlığı ve İmar Müdürlüğü’ne yaptığım itirazlar sonucunda, bu ceza haksız yere kesildiğinden dolayı meclis kararı ile iptal edildi. Bu ikinci yangın merdiveni olayında da Düzce Belediyesi’nin ruhsatını verdiği işyerinin ruhsatını iptal etmesi, tamamen hukuksuz bir olaydı ve haksız bir şekilde yapılmıştı. Belediye Meclis üyesi olan kişi ve abisi, bir şekilde benim hakkımda uygunsuz raporlar düzenleyerek, işyerimin ruhsatını iptal ettirdi.” dedi.

KENDİ ÇIKARLARI İÇİN BELEDİYEYİ ARKASINA ALDI”

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Cihat İnan ve abisi Sinan İnan’ın kendi çıkarları için Belediye’nin imkânlarından faydalandığını ileri süren Poyraz, “Bu konu hakkında Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü ile konuşmalar yaptım, Belediye Başkan Yardımcıları ile görüşmeler yaptım, ama bu bir türlü çözüme ulaşmıyor. Benim işletmem bir aydır kapalı. Hukuk mücadelesi verdiğim Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız, ayrıyeten başka bir belediye meclis üyesi arkadaşımızın da bulunduğu ortamda, bana küfürlü konuştuğundan dolayı da ceza aldı. Bu siyaset ceketini giyip de belediye imkânlarından yararlanmasından dolayı çok rahatsızım. Bir siyasetçi kesinlikle kendi çıkarları için belediyeyi arkasına alarak benim diğer işletmeme yaptığı bu olayı, yani ruhsatımı iptal ettirmesinden dolayı Düzce Belediyesine karşı inanın artık inancım kalmadı. Ben Düzceliyim ve 30 senedir esnaflık yapıyorum ve bir çözüm üretilmesini istiyorum artık.

 “BİR BAŞKAN YARDIMCISI BANA ‘DÜZCE’Yİ TERK ET’ DEDİ”

İsmini açıklamadığı bir Düzce Belediye Başkan Yardımcısının kendisine ‘Sen bunlarla uğraşamazsın, kafeteryanı sök, Düzce’yi terk et’ dediğini iddia eden Poyraz, “Biz mağduruz, işçilerimiz mağdur. Bu konuda en son olarak da bir Belediye Başkan Yardımcısıyla bu konu hakkında görüşürken bana, ‘Sen bu arkadaşlarla mücadele edemezsin, sen o kafeyi oradan kaldır ve bu şehri terk et’ dedi. Bu konuyu da kendisi çok iyi biliyor. Bu konuyu da Sayın Dr. Faruk Özlü’ye çok saygı duyuyorum ve ben bu konuyu kendisine de anlattım. Ama hiçbir şekilde, hiçbir işlem yapılamıyor. Yani Belediyenin asli görevlerinden birisi esnafını yaşatmaktır. Ben bu güne kadar yüzlerce insanı iş sahibi yaptım, ekmek verdim. Ama diğer ortağı oldum şirkette haksız bir şekilde beni saf dışı bırakmaya çalışan bu şahıslar bu belediye imkanlarını kullanarak benim hakkımı yiyorlar. Ben Düzceliyim! Ben Düzce’den ayrılmak istemiyorum. Bir Belediye Başkan Yardımcısı, nasıl der ki; ‘Sen bu kafeteryayı sök, ben senin yerinde olsam bu şehri terk ederim.’ Liyakatli bir Belediye Başkan Yardımcısına yakışan bir kelimemi. Bu ruhsatı siz vermişsiniz” açıklamalarında bulundu.