23642

Gümüşova ilçesine bağlı Dededüzü Köyü Çam Dağı mevkiinde mahsur kalan orman işçilerinden bir bölümü akşam saatlerinde kurtarıldı. 2 gündür Ormanlık alanda kar yağışı nedeniyle mahsur kalan işçileri kurtarmak için bu sabah çalışma başlatıldı. Köye Yönelik Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri orman yolunda kar açma çalışması yaparak mahsur kalanlara ulaşmaya çalıştı. 3 aile toplam 15 kişi olduğu öğrenilen orman işçilerinin Dededüzü Köyü Çamdağı mevkinde karın yaklaşık 1 metreye ulaştığı bölgede iki gündür mahsur olduğu ihbarının alınmasının ardından sabahın ilk ışıkları ile birlikte çalışma başlatan Köye Yönelik Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri gün boyu işçilere ulaşmaya çalıştı. Çalışmalara akşam saatlerinde İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel ve Köye Yönelik Hizmetler İl Müdürü Mustafa Erez de katıldı.

23641

İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel ihbarın kendilerine gece yarısı yapıldığını ve sabah erkenden kurtarma çalışması başlatıldığını belirterek ihbarını alınmasının ardından bölgeye grayder ve kurtarma ekibi sevk edildiğini ancak ekiplerin yoğun kar yağışı nedeniyle işçilerin mahsur kaldığı bölgeye ulaşmakta zorlandığını söyledi.

23643

Güçlükle bölgeye ulaşan ekipler donma tehlikesi yayaşan işçilerden bir bölümüne ulaştı. 15 kişilik 3 aileden 10'unu gayretli çalışmaların ardından kurtarıldı. Donmak üzereyken bulunan 4'ü bebek 3'ü kadın ve 3'ü erkek olan toplam 10 kişi hemen Orman işletmesine ait araca alınarak Dededüzü Köyü'nde bulunan bir ailenin evine yerleştirildi.

23637

Kurtarılanlardan 3 kişi sağlık durumları iyi olmadığı için Orman İşletmesine ait araçla sağlık ocağına kaldırıldı. Mersinden Düzce'ye çalışmaya geldikleri öğrenilen ve iki gün boyunca ormanda mahsur kalan, Bülent Aygün, Gülden Aygün, Hüseyin Aygün, Meryem Aygün, Ali Aygün, Döne Aygün çocuklar Emirhan Aygün, Taner Aygün, Eren Aygün ve Gazel Aygün yapılan çalışma sonucu kurtarılanlar oldu. Orman işçisi Bülent Aygün, yaşadığı korku dolu anları kameralarımıza anlattı ve yaşamaktan ümidimizi kesmiştik, ölecez diye düşünüyorduk, çok zor anlar yaşadık dedi. Olay yerinde kalan diğer 5 kişinin ise kurtarılması için çalışmalarn devam edeceğini belirten İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, kalan işçilere 5-6 saat içerisinde ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 1 Metrenin üzerinde karın yağdığı Dededüzü Köyü yolunda ulaşım güçlükle yapılırken Kurtarma çalışmalarının devam ettiği esnada yolda bir de heyelan meydana geldi.

 23639

Ulaşıma tamamen kapanan yol ekiplerin olay yerine ulaşıp yolu açmasının ardından tekrar ulaşıma açıldı.

 23646

Haber; Ü ÇETİN