Makine Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Adnan Cemşit tarafından yapılan açıklamada söz konusu araç sahibinin aracındaki benzin deposunu söktüğünü sökülen deponun üzerine LPG sisteminin monte edildiğini ifade etti. Oda tarafından kendisine sızdırmazlık raporunun verilmediğini söyleyen Taner Makar'ın yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını da belirten Cemşit, “ Araç bizim tarafımızdan onay verilecek yapıya sahip değildi. İnsan sağlığı ve insan emniyeti ile ilgili çalışıyoruz. 2005 yılında aracına LPG monte ettirdim ve onay aldım diyen Taner bey doğru söylüyor. Ama olay emniyet ve insan sağlığı olunca kanunlar geri doğru işler. Yönetmelik doğrultusunda arkadaşın aracının sızdırmazlık montajını yaptık. Ama sızdırmazlık onayı raporunu vermedik” dedi.

Söz konusu araca sızdırmazlık raporu vermemelerinin nedenini de açıklayan Cemşit, bir araca sızdırmazlık raporu verebilmeleri için aracın tamamen orjinal donanımlara sahip olması gerektiğini söyledi. Taner Makar'ın aracı ile ilgili olarak açıklamalarını sürdüren Cemşit “Arkadaşın aracında benzin deposu değiştirilecek benzin deposunun üzerine tadilat yapılarak LPG monte edilmiş bu hatalı bir işlemdir. Bu durumda bizim onay vermemiz söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

Araçların 8 ana başlık altında hazırlanmış çeşitli özelliklerden geçirilerek onay aldığını kaydeden Cemşit, söz konusu özelliklere uygun olan araçlara onay verdiklerini vurguladı.