Maliye Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarının her yıl bütçe ile birlikte bir performans programını hazırlayıp kamuoyuna açıklaması ve programın gerçekleştirilmesinden sorumlu olması için düzenleme yaptı. Kamuda ekonomik hesap verilebilirlik dönemi başlatacak uygulama ordu, kolluk kuvvetleri ve dış işleri birimleri için zorunlu olmayacak.

Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı Kamu İdarelerince Hazırlanacak Performans Programları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, sosyal güvenlik kurumları ile mahalli idarelerin performans programlarının hazırlanması, ilgili idarelere gönderilmesi, kamuoyuna açıklanması ve bunlara ilişkin süreleri belirliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Dış işleri Bakanlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının performans programı hazırlaması ise zorunlu olmayacak.

Performans programı hazırlıklarında Kalkınma Planı, Hükumet Programı, Orta Vadeli Program, Orta Vadeli Mali Plan, Yıllık Program ile stratejik planlarını esas alacaklar. Kamu idarelerinin performans programlarını hazırlama süreci, en geç Mayıs ayında başlayacak.

Maliye Bakanlığı, performans programlarının değerlendirilme sonuçlarını kamuoyuna açıklayabilecek. Performans programlarında milli güvenlik, savunma ve istihbarat hizmetlerine ilişkin gizlilik gerektiren bilgiler ile ilgili mevzuatına göre devlet sırrı ve ticari sır niteliğindeki bilgilere ve ülkenin ekonomik çıkarları açısından gizli kalması gereken bilgilere yer verilmeyecek.