Türk Eğitim-Sen Düzce temsilcisi Osman Çakmak, dün akşam Erol Tayhan’la manşet programına konuk oldu. Programın ana gündemi dershaneler yasa tasarısı ve müdür atamalarıydı.

 

DERSHANELERİ KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL


Dershanelerin ihtiyaçtan ve sistemdeki kusurlardan ortaya çıktığına dikkat çeken Osman Çakmak, bu kurumları kapatmanın çözüm olmadığını dile getirdi. Çakmak, Dershanelerin kapatılmasının velileri özel derse yönlendireceğini ve merdiven altı dershaneciliğe kapı açacağını savundu.

 
SİYASİLERİN PASPASI YAPAR


Yeni yasa ile müdür atamalarda bir siyasi partinin il başkanı ve Milletvekillerinin referans olacağını belirten Çakmak, atamaların artık siyasileşeceğini iddia etti. Çakmak, “bu yasa okul idarecilerini siyasilerin paspası yapar!” ifadesini kullandı.



NEREDE MÜLAKAT ORADA FELAKET


Dershanede görevli öğretmenlerin KPSS şartı aranmadan mülakatla atanmasının büyük haksızlıklara neden olacağını dile getiren Çakmak, “hukuktan nasibini almış ülkelerde bunu konuşmak hakarettir. Nerede mülakat orada felaket” dedi.


BİZ KUTUPLAŞIRKEN BİRİLERİ MALI GÖTÜRÜYOR


17 Aralık Operasyonlarının ise ülkede kutuplaşmaya yol açtığını ifade eden Çakmak, tüm kesimleri birlik ve beraberliğe davet ederken, “ biz kutuplaşırken birileri malı götürüyor.” şeklinde ilginç bir tabirde bulundu.

Programda iktidara yakın sendikaları eleştiren Çakmak, Milli Eğitim Müdürünün tüm kesimlere eşit mesafede olması gerektiğini ancak bunu sağlayamadığını ima etti.

 

Haber;S.Kaşkır