Rusya'nın Gürcistan'a yönelik saldırıları, Düzce'de yaşayan Gürcü kökenli yurttaşlar arasında tepkiyle karşılandı Düzce Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ferruh Maradit, Gürcistan'a yönelik saldırıları kınarken, Rusya'nın saldırılarını bir an önce durdurması için çağrılarda bulundu.

Gürcistan'ın tarihte az rastlanan bir savaşla karşı karşıya geldiğini söyleyen Maradit, ülkede yaşayan Abhaz, Oset, Ermeni ve Azeri gibi etnik unsurların demokratik bir ülkede olunabilecek tüm kültürel ve siyasal haklara sahip olduklarını dile getirdi.

Savaşın Hazar Havzasındaki enerji kaynaklarını tekeli altında tutmak isteyen Rusya'nın Gürcistan'ı topyekün yok etmek istemesi nedeniyle gerçekleştiğini belirten Maradit, savaşın Gürcistan'ın yanı sıra, Batı'ya, ABD; AB ve NATO'ya karşı yapıldığını da savundu. Başta Türkiye olmak üzere ABD; AB ve NATO'ya seslenen Maradit, Gürcistan'a yönelik saldırıların durddurulmasını istedi.

Türkiye Kamuoyuna da seslenerek saldırılara sessiz kalınmamasını isteyen Maradit, Türkiye'de yaşayan diğer kafkas halklarına da seslenerek, rus politikalarına destek verilmemesi çağrısında bulundu.

Maradit'in konuşmasının ardından söz alan ve Gürcüce olarak bildiriyi tekrarlayan Tamari Öztürk ise, Gürcistan'da da saldırıyı kınayan büyük bir miting düzenlendiğini, Gürcistan halkının Rusya'dan korkmadığını söyledi.