Düzce Valiliği’nin turizm projesi olan ve MARKA tarafından desteklenen "Modern Uygulamalar ve Yenilikçi Yöntemler İle Düzce Turizm Altyapısının Güçlendirmesi Projesi" bilgilendirme toplantısı Gölormanı Köyünde bulunan özel bir organik tarım çiftliğinde gerçekleşti.
Açılış toplantısına Düzce Valisi Zülkif Dağlı, vali yardımcıları, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak, kaymakamlar, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Sekreteri Mustafa Ayhan ve daire amirleri katıldı.



“Düzce bir puzzle ve bunu tamamlayacağız”
Her platformda proje odaklı çalışmalar yapacağını sık sık ifade eden Düzce Valisi Zülkif Dağlı projeyle neyi hedeflediklerini ifade etti: “Sayın bakanımızla Konuralp’ın turizm destinasyonu olması yönünde neler yapabileceğimizi konuşacağız. MARKA haricindeki kurumlara da proje sunmak için gerekli çalışmaları yapacağız. Bu konuda bize gerekli desteği verecek proje yapma kabiliyetine sahip herkesin desteklerini bekliyoruz. Düzce bir puzzle ve bunu tamamlayacağız. Bu puzzle tamamlandığında çok farklı bir Düzce’yle karşılaşacağız. Valiliğimizin yanına güzel bir danışma ofisi yapacağız. Büyük bir dev ekrandan turizmle ilgili duyurularımızı yapacağız. Biraz dijital çalışacağız..”



“Düzce için sanayi bölgesi daha fazla istemiyoruz”
Düzce’deki yönetici ömrünü hatırlatan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise proje için verilen 24 aylık sürenin uzun olduğunu kaydederek şunları ifade etti: “Proje için verilen 24 aylık süre Düzce’deki yönetici ömrüne bakılırsa uzun görünüyor. Daha kısa sürede bitmeli. Biz yöneticiler olarak Düzce için sanayi bölgesi daha fazla istemiyoruz. Sanayi yeter artık. Düzce’yi geleceğe kültürle turizmle sanatla taşıyalım diyoruz. Düzce’de Allah vergisi yerler var. Biz bu değerlerin üzerine ne koyabiliriz ona bakmalıyız ”

“Düzce’nin geleceği turizm ve kültür”
Proje konusunda bilgilendirmelerde bulunan ve MARKA’nın neyi amaçladığını anlatan İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak projenin Düzce Valiliği ile AB ofisince hazırlanıp Düzce Belediye Başkanları, Düzce İl Özel İdaresi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir proje olduğu belirtti. Düzce’nin geleceğinin turizm ve kültürde olduğunu söyleyen Budak şunları ifade etti: Düzce’de bulunan kültür turizm potansiyelinin tanıtılması için İl Turizm Danışma Ofisine acilen ihtiyacımız vardır. Bizim gelecekte önemsediğimiz kırsal kalkınma, yani çiftlik turizm, doğa turizminin bütünleştirilmesi ve tanıtılması. Biz de bu yüzden bir tarım çiftliğinde tanıtım yapmak istedik ve valiliğimizce kabul edildi” diye konuştu.



“Düzce’miz artık turizmde iddialı bir yere gelme şansı bulacak”

Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Serkan Yılmaz ise Düzce’nin projeyle artık turizmde iddialı bir yere gelme şansı bulacağını kaydetti. Yılmaz, Düzce’ye gelecek turist potansiyelinin artırılması hedeflenen projenin bütçesinin 924 bin 970 TL olduğunu ajansın yüzde 74’lük destek vererek 693 bin liralık katkı yapacağını belirtti.

Toplantı ve konuşmaların ardından Proje Teknik Sorumlusu Serkan Yılmaz’ın projenin sunumunu yapmasının katılımcılar çiftliği gezdi.