Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920 yılında birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü dünya çocuklarına armağan ederek, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmişti. Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle buruk kutlanacak

Salgınla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması kararı alınması nedeniyle, bu yıl çocuklar bayram coşkusu yaşayamayacak.

Düzce Valisi Cevdet Atay’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, temsili olarak koltuğunu 10 yaşındaki Bahçeşehir Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4’ncü sınıf öğrencisi Ecrin Bahara teslim etti. Küçük Vali, telekonferans aracılığı ile evlerinde bayramı kutlama hazırlında olan arkadaşlarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Diğer çocukların sorduğu ‘Sayın Valim Okullar ne zaman açılacak?’ sorusuna “Maskemizi takarsak, kurallara uyarsak, okullar açılacak’ cevabını verdi.

Salgına karşı tüm çocuklardan kurallara uymalarını söyleyen Bahar, “maskemizi takalım ve mesafemizi koruyalım” diye konuştu.

Bahar ayrıca, çocukların güzel vakit geçirmeleri için Düzce’de parklar, oyun alanları ve ücretsiz lunaparklar yapmak istediğini söyledi.

HABER: Savaş ARI