Bugün çok önemli bir konudan bahsedeceğim; biliyorsunuz bahar ayları bitti, yaz aylarına geliyoruz, havalar ısındı ve insanlar kendilerini, toplumun stresinden, hayatın yoğunluğundan yorgunluğundan sıyırmak için mesire alanlarına, doğaya bırakıyorlar. Böyle bir mecburiyetimiz var; hayatın devamı için.

Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Sayın Sabahattin Parlak, hakikaten bu yörenin çocuğu. Turizm adına memlekette vekâleten de olsa, kaldığı yerde bu memleketin turizmine ne katarım diye gecesini gündüzüne katarak çalışıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu, Düzce Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Gümüşova Kaymakamlığı ile birlikte bir doğa yürüyüşü yapıldı ve bir memlekette doğanın insanlara ne kadar mutluluk verdiği anlatıldı.

Ama burada bir enstantane var! AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Abant Yolu için, Pürenli yaylasından Abant’a bağlantı yapmak için çok baskı yaptı, ama bir netice alınamadı. Biliyorsunuz Yığılca’dan Yedigöller’e gidiliyor, yolumuz stabilize bir şekilde bir yerlerden başladı. Ama Düzce’de Turizm noktasında, ulaşım noktasında ve ulaşılabilirlik noktasında bir netice alınmadı.

Bir Güzeldere şelalemiz var… İki tane girişi var bunun; bir Hamamüstü’nden giriliyor, bir de Toptepe’ye doğru çıkarken Efteni Gölü tarafından giriliyor. Fakat yol yılan hikâyesine döndü…

Ne oldu? Buraya turlar geliyor, yani Toptepe’ye kadar gidiyorsunuz, o tepeden yukarısında yol açılmamış berbat… Mazereti herkes üretir, önemli olan çözümü üretmek!

Yani netice itibariyle şöyle bir şey var; bakınız Yedigöller, Abant Yolu, özellikle bizim bölgemizde ki turizme ivme kazandıracak, hayata geçirecek en önemli yollardan bir tanesi Güzeldere yolu. Bu yolun yapılması, hayata geçirilmesi, bu bölgenin turizmine hizmet edecek. Onun için bu yolun yapılması, hem farz, hem vacip!

Yani mazeret üretilir, heyelanlar var, yıkımlar var… Evet, olabilir, ama bugün nefes alabileceğiniz bir yer. Bugün Abant’a gitmek için, Güzeldere ’ye gitmek için bir çaba sarf edeceksiniz… Sağ olsun Gölyaka Belediyesi oraya güzel bir tesis yapmış. Şimdiki belediye başkanı onu en üst safhaya getirdi, piknik alanları, bungalov evleri vs. turlar geliyor mutlu oluyor, ama ulaşamıyor. Turizm alanlarımıza ulaşamıyoruz! Yani netice itibariyle, bu sadece bir ilin Valisi’nin göstereceği tasarruf da değil! Siyasi mekanizma, siyasi otorite, riyaset makamı; buraya maddi manevi güç verecek!

Biliyorsunuz; geçen sene Akçakoca yolu üzerinde heyelan oldu. Nereden gidip geldik? Deredibi’nin Köy içinden çıktık, eski kestane bayırı yolundan… O yol aslında 1940’larda - 1950’lerde ki Düzce Yoluydu.

Orada da mükemmel bir atmosfer, mükemmel bir doğa var. İnsanlar araçlarıyla, o serin ağaçların arasından giderken, o yol genişlese… Ki gündemde Fahri Çakır’ın oranın asfalt yapılması noktasında bir çalışması var. Sayın Vali’nin Genel Sekreterinin, Mustafa Keskin’in bu konuda bir çalışması var, ama niye bu güçler bir araya gelmiyor.

Biz Düzce’nin coğrafi değerlerini yaşanabilir kılmak, turizme kazandırmak adına, neden bu güçlerimizi bir araya getiremiyoruz? Herkes bir şey söylüyor. Söylemeyi bırakın icraat yapın!

O Deredibi yolundan bir kere geçin. Oranın muhteşem doğa harikasını görün. Filmlere belgesellere konu olacak kadar güzel… Güzeldere Şelalesi aynı…

Zaman zaman Bolu ve Çevre İlleri biz turizmde örnek gösteriyoruz; “Ulaşamadığınız hiçbir yer, sizin yaşam standartınıza hizmet etmez!” Etmiyor da zaten…

Bu yılı turizm yılı ilan etmişiz, Pandemi girdi araya falan ama bitti… Biz Yedigöller yolunun, Abant yolunun ve Akçakoca’da ki o doğa harikası yolunun yapımını konuşuyorsak, bunların gündeme gelmesi, noktasında bir çabayı sarf ediyorsak, çok düşünmemiz lazım…

Türkiye’nin en güzel noktasındayız ya! Ankara’ya İstanbul’a 2 saat mesafedeyiz… Allah’ın bu kadar büyük nimetini, iş bilmezlikten külfet haline getiriyoruz!

Özellikle Güzeldere’ den başlamak üzere Yedigöller yolunun Abant bağlantı yolunun ve hepsinden önemlisi de turizm alanı olan, mesire alanı olan, alanlar ulaşmak için bu yolları açmak bu insanlara verilecek en büyük hizmettir.

Özellikle Sayın Valimize seslenmek istiyorum; bu bahsettiğimiz yollar ve coğrafya ile ilgili sizin de bilginiz var, imkanlar yeterli değildir bunu anlıyoruz.  İlhami Caboğu, Mustafa Keskin, Milletvekillerimiz lütfen o yollardan bir kere gidin bir bakın, lüks arabalarınız ile gitseniz bile gidemezsiniz, çok kötü daracık. Eğer biz insanımızı daha modern, daha huzurlu, daha rahat yaşatacak bir yol açamayacaksak, Allah bize bu makamların, bu nimetlerin hesabını ağır sorar.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN