Filistin için bugün başlatılan yardım kampanyası için Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzası ile 81 il valiliğine genelge gönderildi. Kampanyanın tamamen gönüllülük esasına dayandığı belirtilen genelgede, bütün devlet ve özel okullardaki öğretmen ve personelin yanı sıra öğrenciler yardım yapmaya davet ediliyor. Yardımlar, illerde valilikler, ilçelerde ise Kaymakamlıklar tarafından oluşturulan komisyonlar aracılığıyla organize edilecek.

Yapılacak yardımlar için tüm öğrencilere velililerine vermek üzere birer zarf dağıtılacak. Zarfın içinde ise yardım mesajı içeren mektup olacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in isim ve imzasının yer aldığı mektupta şu mesaj var: "Filistin'de İsrail'in saldırıları sonucunda yüzlerce sivil ve çocuk hayatını kaybetmiş, binlercesi yaralanmış, insanlar işgal ve abluka sonucu en zaruri ihtiyaçlarını bile gideremez duruma düşmüşlerdir. Filistin'deki insanlık dramının mağdurlarıyla dayanışma içerisinde olmak ve oradaki çocuklara destek vermek üzere Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir yardım kampanyası açmış bulunuyoruz."

19 Ocak akşamına kadar sürecek kampanya çerçevesinde il ve ilçelerde toplanan paralar, Ziraat Bankası Ankara Bakanlıklar Şubesi'nde açılan 18181818 numaralı hesaba yatırılacak. Bu paralar daha sonra Başbakanlık aracılığıyla Filistin halkının acil ihtiyaçları karşılamak üzere gönderilecek.