Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Gümüşova’da toplanarak bir ilke daha imza attı. Düzce TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy’un başkanlığında toplanan meclis, Gümüşova’daki sorunları ve çözüm yollarını ele aldı. Toplantıya Gümüşovalı işadamları da katıldı. Toplantıda ilk olarak Düzce TSO Başkanı Metin Büyük, oda faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Mizanın onaylanmasının ardından ise meclis üyeleri oda üyelerine tanıtıldı. Tanıtımdan sonra Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut, bölgedeki istihdam ve yatırım çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Akbulut, ilçede faaliyette olan firmalarda 950 istihdamın yer aldığını ve bunun 2 bin potansiyele sahip olduğunu söyledi. Bölgedeki yatırımın 250 milyon dolar civarında olduğunu belirten Akbulut, yatırımların arttırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Kaymakam Fatih Akbulut’tan sonra söz alan Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Bostancıoğlu, ilçesinin sorunlarını aktardı. Duble yol ve konut sorununun en önemli sorunların başında geldiğini söyleyen Bostancıoğlu, imar ve altyapı eksiklerinin yanı sıra OSB’nin de onay beklediğini ifade etti. İSKİ nedeniyle birçok işi yapamadıklarını kaydeden Başkan Bostancıoğlu, ilçenin bir diğer önemli sorununun da eğitim olduğunu ifade etti.

İSKİ sorununun da ele alındığı toplantıda İSKİ’yle ortak çalışma sisteminin oluşturulması ve bu konuda çalışmalar yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca ÇDP Planındaki çelişkiler nedeniyle yatırım yapmak isteyenlerin tereddüt ettikleri de konuşuldu.

Toplantıda konuşan Düzce Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, Gümüşova’da eski borçları nedeniyle kapatılan kooperatifn tekrar açılması gerektiği ve Gümüşova halkının maduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda Düzce TSO Başkanı Metin Büyük de konuşma yaptı. Konuşmasında yaşanan ekonomik kriz ve gelişmeler hakkında bilgiler veren Büyük, yatırımcıların ve yerel yöneticilerin daha hızlı hareket etmeleri gerektiğini ifade etti. Toplantıda, Şöförler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz ve Groppallı Fabrikası Genel Müdürü Sedef Can da görüşlerini dile getirdiler.