Düzce Belediye Meclisi Haziran ayı 1.Birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında yapıldı. Mecliste MHP’nin reklam ve tabela yönetmeliğine ilişkin meclise sunduğu iki önerge AK Parti ve MHP’li üyeler arasından söz düellosunun yaşanmasına neden oldu.

MHP’li üyeler, Grup Başkanvekili Ercan Katırcıoğlu imzasıyla belediyenin ilan, reklam ve tabela yönetmeliğine göre “Kaldırım, refüj ve yol üstüne ticaret tanıtım tabelası konulamaz” maddesi uyarınca yönetmeliğe aykırı tabelaların cadde ve sokaklardan kaldırılmasını istedi. Katırcıoğlu raket reklam tabelalarının vatandaşların yolda yürümesini engellediğini ifade ederek yönetmeliğe göre durumun yasak olduğunu söyledi. Talep oy çokluğu ile meclis tarafından reddedildi. Talebin reddedilmesi MHP’li Eyüp Topçu ile AK Partili Meclis Üyeleri Okan Turaman arasında karşılıklı söz düellosu yaşanmasına neden oldu. Turaman’ın MHP’lilere dönerek ‘önergeyi destekliyorsanız imza atardınız’ demesi üzerine Topçu’dan ‘cahil cahil konuşmayın’ çıkışı geldi. İkili arasındaki gerilimi düşüren Başkan Keleş oldu.

Katırcıoğlu tarafından meclise sunulan bir diğer önergede belediye ilan, reklam ve tabela yönetmeliğine her türlü ilan, reklam ve tanıtım amacıyla konulan pano, levha, afiş çalışmalara “Türkçede yer almayan harfler ile Türk dilinin temel kaynaklarına aykırı yabancı sözcükler kullanılamaz” maddesinin eklenmesi oldu. Talep oylama sonucu meclis gündemine alındı. Mecliste ayrıca Aziziye Pazaryeri yapım işi için 3 milyon lira kredi çekilerek Başkan Keleş’e yetki verilmesi kararı oylandı. Keleş, MHP’li Belediye Meclis üyelerini Hakkari Yüksekova’da vatandaşlarla meclis üyelerini buluşturacak iftar programına davet etti.

Toplantı 8 Haziran Perşembe günü yeniden yapılmak üzere sona erdi.