İl Genel Meclisi Kasım ay ikinci birleşimi Meclis Başkanı Dursun Çakır başkanlığında yapıldı. Mecliste 7 gündem maddesi görüşüldü.
İl Genel Meclisi Gençlik Spor ve Turizm Komisyonunun Akçakoca’da turizm ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında yaptığı araştırma ve inceleme raporu Kasım ayı ikinci birleşiminde mecliste okundu.

Akçakoca’nın eksiklikleri rapora yansıdı
İlçenin turizm yönünden eksiklileri ifade edilen raporda, “Akçakoca Belediyesi’nin Orhangazi İlköğretim Okulunu Etnografik Müzeye çevrilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis talebinde bulunulduğu, Akçakoca Yukarı Mahalle ve Tarihi Mahalle Pazarı, Akçakoca’nın tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerini deniz turizmi ile bütünleştirerek turistik ürün haline getirmek ve pazarlamak hedeflenmelidir. Bununla ilgili olarak Safranbolu, Beypazarı, Göynük örneği gibi bölgenin mevcut yöresel ürünler pazarının geliştirilip, evlerinin, pansiyon, butik otel, butik restoran şeklinde tasarlanması, gerekiyor. Kıyıya paralel birçok bölgede falezler bulunuyor. Falezleri koruma altına alacak şekilde çeşitli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. İlçenin farklı noktalarında seyir teraslarının yapılması, ilçe turizm potansiyelleri, çeşitli dillerde hazırlanan tanıtım ve yön levhalarıyla desteklenmesinin sağlanması tespit edilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

Uçak meclise damga vurdu
Raporda dalış turizmine yönelik 2009 yılında Akçakoca Kalkın Köyü sahilinde batırılan nakliye uçağının aktarılması üzerine söz alan AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Kembil, “Uçak neden batırıldı. Ne iş yapıyor? Şuanda turistik amaçlı kullanılmıyor.” dedi.

Kembil’in sorusuna yanıt, Meclis Başkanı Dursun Çakır ile AK Partili İl Genel Meclisi Öner Şen’den geldi. İki isim de uçağın dalış turizmi için batırıldığını belirtti. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Aydın ise “Uçak kayboldu uçağı bulan yok şimdi.” demesi meclis üyeleri arasında gülüşmelere neden oldu.

Haber:Y.SEVER