Düzce İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarına bugün başladı. 30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından geçtiğimiz Nisan ayını kurum işleyişini ve alınan kararları incelemekle geçiren meclis üyeleri, bu ay kolları sıvadı. Mayıs ayının ilk toplantısında uzun süredir yetersizliği gündemde olan ve geçmişte bir de avam projesi çizilen Şerefiye Mahallesi’ndeki hizmet binasının satışına ilişkin karar alındı.

İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün Şerefiye Mahallesi Şehit Ruhsar Caddesinde bulunan zemin+3 kattan oluşan hizmet binasının satışı için yazdığı dilekçe meclise sunuldu. Hizmet binasının satış işlemlerine İl Genel Meclisi oy birliği ile olur verdi.

Tüm hizmetlerin bir binada toplanması ve daha kaliteli bir hizmet verilebilmesi adına böyle bir karar alındığı bildirildi. Şehir merkezinde bunulun mevcut binanın bazı birimlerin farklı yerlerde olması, yine otopark sorunu böyle bir karar alınmasında etkili olduğu düşünülüyor. Özel İdare için yeni bir hizmet binası yapmak yerine idareye ait atıl binalardan birini tadilat ettirileceği belirtildi. Bunun için de merkeze yakın olduğu gerekçesi ile Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan kalıcı işyerlerinin düşünüldüğü öğrenildi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır