Kapılarını basına kapatması ile gündeme oturan Düzce İl Genel Meclisi'nin basın mensupları olmadan geçen Temmuz ayı toplantılarında yine çarpıcı kararlara imza atıldı. Asfalt için lojmanların satışından sonra Düzce turizmi için önem teşkil eden projelerden biri akaryakıt parası gerekçesiyle rafa kaldırıldı. Özel İdare'den alınan gündem ve önergeler incelendiğinde meclisin yeni kaynak yaratmak için seçtiği yol şaşkınlık yarattı.

Ödenek akaryakıta!

Köylerdeki yol ve kanalizasyon yapımını gerekçe göstererek Özel İdareye ait mülkleri satışa çıkaran İl Genel Meclisi, şimdi de idareye ait araçların yakıt masraflarını karşılamak için önemli projeleri askıya aldı. Özel İdareye ait mülkleri satışa çıkaran İl genel meclisinde araçlarına yakıt parası çıkmadı. Düzce’nin yıllardır bekleyen projelerindeki ödenekler, özel idarenin araçları için akaryakıt masraflarına aktarılmasına karar verildi.

Talep jet kararla kabul edildi

İl Genel Meclisi'nin 5. bileşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen ödenek aktarma talebi yine jet bir kararla komisyondan geçti. Gölormanı Köyü-Efteni Gölü ve Toptepe Mesire alanında projesinde yer alan 400 bin TL’nin Özel İdare araçlarının akaryakıtında kullanılmak üzere, adı geçen ödeneğin Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne aktarılması talebini uygun buldu.

Yine İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol İşleri Müdürlüğü bütçesi altında bulunan içme suyu inşaatlarının yapım projesinde yaralan bazı kalemlerdeki toplam 358 bin 503,42 TL’lik ödeneğin alınarak Destek Hizmetleri Müdürlüğü bütçesi altında akaryakıt ve yağ alımlarına aktarılması komisyon tarafından uygun görüldü.

 

 

Haber;S.Kaşkır