Düzce Belediye Meclisinin gergin geçmesi beklenen Nisan ayı birleşimlerinde beklenen patlama, dün akşam yapılan 2.Birleşimde meydana geldi. 4 Nisan Pazartesi günü yapılan ilk birleşimde, MHP grubuna 2015 yılı Denetim Komisyonu Raporu içeriği hakkında 2.Birleşim için verilen söz hakkı kararının uygulanmaması mecliste grubu bulunan partilerin üyelerinin karşı karşıya gelmesine neden oldu.

Keskinli denetim raporunun okutulmasına izin vermedi

MHP belediye meclis üyesi Ercan Katırcıoğlu, bir önceki birleşimde verilen söz hakkı kararının uygulanmasını talep ederek Denetim Komisyonu Raporunun içeriğindekiler için bilgilendirme yapmayı istedi. Komisyon çalışmalarının denetim raporuna dönüştürülmesi esnasında MHP meclis üyelerince tespit edilen ve raporda yer aldığı iddia edilen olumsuzlukları mecliste dile getirmesine birleşime başkanlık eden Belediye Başkanvekili Salih Keskinli tarafından izin verilmedi.
 
Tansiyon yükseldi
Keskinli’nin kararı sonrasında MHP grubundan Ercan Katırcıoğlu, Taner Çakır, Eyüp Topçu ve Murat Özsoy ile AK Parti grubundan Selahattin Sert arasında tansiyon yükseldi.  






Katırcıoğlu: ‘Düzce’nin paraları gasp edilmiş, peşkeş çekilmiştir’

MHP meclis üyelerinin şerh koyduğu rapor için açıklama yapan AK Partili Sert, Belediye Başkanlar Birliğinin yayınladığı yönergede raporla ilgili maddeyi okumasına MHP’li üyeler tepki gösterdi. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz ile Erkan Kuşçuoğlu araya girerek sakinleştirmeye çalıştı. MHP’li üye Taner Çakır ‘Denetim Raporu Düzce’de okunmuyor’ derken Katırcıoğlu ise ‘Düzce’nin paraları gasp edilmiş, peşkeş çekilmiştir’ dedi.




Özsoy: ‘Vicdanınız da sıkıntı var’

MHP’lilerin sözlerine Sert ‘Sanki bir şey varmış edası vermeye çalışıyorsunuz’ sözleriyle tepki gösterdi. MHP’li Özsoy, Sert’e ‘Vicdanınız da sıkıntı var’ karşılığını verdi.




Keskinli: “Yanlış yerdesiniz savcılığa gidin”

Birleşimi yöneten Keskinli Ercan Katırcıoğlu’na rapora konmayan belgeler konusunda bilgi verme talebinde ısrarcı olunca “Yanlış yerdesiniz savcılığa gidin” çıkışında bulundu.

AK Partililer sessiz kaldı
Meclis üyeleri karşı karşıya gelince birleşime ara verilirken diğer AK Partili meclis üyelerinin tartışmaları sessiz bir şekilde takip ettiği görüldü.

Basın mensuplarını dışarı çıkarmak istediler
Birleşime verilen arada zabıta görevlileri, özel güvenlik mensupları ve bazı belediye çalışanları basın mensuplarını dışarıya çıkarmak istedi. Basın mensuplarının dışarıya çıkarılmaya çalışılmasına MHP’li üyeler izin vermedi. Birleşim verilen aranın ardından imar taleplerinin görüşülmesiyle devam etti.

Haber:Y.SEVER