Düzce Belediyesi ekiplerince merkezde bulunan pek çok cadde üzerinde çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Hastane Caddesi’nde kaldırım kenarlarına korkuluklar yerleştiriliyor. Ancak bölgede kepenk açan medikal esnafı kameraların karşısına geçti ve söz konusu korkulukların mağduriyete yol açacağını savundu.

Bizi diğer esnaflarla karıştırmasınlar
Medikal sektörü ile diğer sektörlerin birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirten Uğur Çakır şu ifadelerde bulundu:
“Burayı normalde kaldırım olarak görmemek lazım. Çünkü arkada bir cep var ve geriye baktığınızda bir cep yok. Burayı herhangi bir dükkan olarak düşünmemek lazım. Belediye başkanımızın veya yetkililerimizin bu işe yerlerini farklı görmeleri gerekiyor. Buraya yaşlısı, kalkamayanı, tekerlekli sandalyede olanı, sedyeyle geleni var. Bu insanların buraya rahat giriş-çıkış yapması gerekiyor. Bir metrelik yere bu hastaları sokmaya kalkarsak burada 6-7 işyeri var bunlara ayıp etmiş oluruz. Bizi diğer esnaflarla karıştırmasınlar. Gelen engellilere bir engel daha koyulmuş oluyor. Biz bunu istemiyoruz.”

Yetkili kimse, düzelteceğine eminim
Son olarak medikal esnaflarından Mehmet Uğur Acar ise şöyle konuştu:
“Burası çok farklı bir sektör. Medikal sektörü tamamen yatalak hastaların ya da engelli olan hastalara hitap ettiği için bizim buraya yapılan bariyerlerin doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü yürümekte zorluk çeken hastalar büyük sıkıntı yaşayacak. Bunu biz dile getiriyoruz ama sıkıntıyı yaşayan vatandaşlar bunu kendisi dile getirecek. Bunun engellilere karşı yapılan bir yanlış olarak görüyorum. Yetkili kimse eğer bunu düzelteceğine de eminim.”

Haber:Ö.YILMAZ