Yerel Medyanın eğitilmesi yönünde yapılan 17 Yerel Medya Eğitim Semineri Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek’in açılış konuşması ile başlamıştı. 2 gün süren eğitim seminerinde, yerel medyanın sorunları, Medya’da Kadın Olmak, Yerel Medya Neden Önemli, Yerel Medya Ne kadar Yerel, Haber Fotoğrafçılığı, Dış Politika Haberlerinin hazırlanması ve Kamuoyunun bilgilendirilmesi, Yerel Basın ve Resmi ilanlar, Medya ve Şiddet Olayları, Medyanın Şiddeti Sıradanlaştırması, RTÜK yasası ve uygulamaları, Gazetecilikte dil ve yazılım, Haber Yazma Teknikleri ve uygulamaları konularında eğitim verildi.

Seminerin kapanış konuşmasını da yapan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Yerel Medyada görev yapan basın mensuplarının her tür sorunları için kendilerine ulaşabileceklerini belirtti. Salih Melek,” Sizler ne kadar güçlü olursanız, bizlerde o kadar güçlü oluruz. Bizler Ne kadar güçlü olursa sizlerde o kadar güçlü olursunuz. Merak ettiğiniz eksikliğini duyduğunuz her konuda sizlere yardıma hazırız. “şeklinde konuştu.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek’in konuşmasının ardından, seminere, Bolu, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak ve Düzce’den katılan ulusal ve yerel medya mensuplarına seminere katılım sertifikaları verildi. 17. Yerel Medya Eğitim Seminerinin bitiminin ardından seminere katılan Basın mensupları Düzce Valiliğinin Organizasyonuyla Düzce’nin tabiat harikası olarak nitelendirilen tarihi ve turistik bölgelere gezi düzenlendi.