Özel gereksinimli bireylere karşı toplumsal alanda farkındalık oluşturmak adına tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi.  


Konuya ilişkin kurumdan yapılan bilgilendirmede, toplumun önemli bir kesimini oluşturan özel gereksinimli bireylerin her türlü istek ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ciddi adımlar atan Düzce Belediyesi’nin son olarak fanatik Beşiktaş taraftarı olarak bilinen Mehmet Ali Uzun'u evinde ziyaret ettiği aktarıldı. 
"Beni çok mutlu ettiniz"
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkililerince gerçekleşen ziyarette özel birey Mehmet Ali Uzun'a Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün selamının iletildiği ve ayrıca çiçek ile çeşitli hediyeler takdim edildiği bildirildi. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen özel birey Mehmet Ali Uzun, Düzce Belediyesi’nin engelli bireylere yönelik hayatlarını kolaylaştıracak adımlar attığını ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Böyle özel bir günde bizi ziyaret ettiğiniz için belediye başkanımıza ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu ettiniz, en kısa sürede ben de sizleri ziyaret etmek istiyorum." ifadelerini kullandı. 


“Sosyal imkanlardan gerektiği şekilde yararlanmaları temel önceliğimiz”
Sosyal Yardım İşleri Müdürü Elife Özerçetin ise yaptığı açıklamada, Düzce Belediyesi’nin bir gün değil her zaman özel gereksinimli bireylerin yanında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü Düzce'de tüm kesimi kapsayacak çalışmalara imza atıyor.

Biz de bu özel günde özel gereksinimli bireylerimizi ziyaret ederek başkanımızın selamlarını ve deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletmeye geldik. Ülkemizde ve Düzce'mizde nüfusun önemli bir kesimini oluşturan özel gereksinimli bireylerin kendi kendilerine yetecek şartların oluşturulması, yaşam kalitelerinin arttırılması, sosyal imkanlardan gerektiği şekilde yararlanmaları temel önceliklerimizdendir.”